A tárkony eltevése nagyon egyszerű dolog. Télen nagyon jól jön majd különféle levesekhez, szószok ízesítéséhez és természetesen a leve (tárkonyecet) is felhasználható.
Hozzávalók:
- tárkony
- só
- ecet
Elkészítése:
- A tárkonyleveleket a szárról lefejtjük, megmossuk, konyharuhával kissé leitatjuk.
- Egy kisebb befőttes üvegbe a sóval lerétegezzük, majd felöntjük ecettel és az üveget lekötjük.
- Mivel az ecet és a só tartósítja, nem szükséges egyéb tartósítószer hozzá, nagyon sok ideig eláll.
A petrezselyemzöldet például apróra vágva lefagyasztom, úgy használom télen, a tárkony viszont nem bírja a fagyasztást, nagyon kiszárad, elveszti aromáját. Akárcsak a bazsalikom, azt sem érdemes fagyasztva tárolni.
1 megjegyzés:
Levesben milyen finom
Megjegyzés küldése