Hozzavalok:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojassarga
- 1-2 ek. tejfol
- 1 nagy citrom reszelt heja
- fel tasak vanilias cukor
- csipet so
- 1 tk. sutopor
- 10 dkg dio
- Toltelekhez: 1,5 kg alma, 1 tk. orolt fahej, 20 dkg barna cukor, fel citrom leve
- A lisztet a porcukorral, soval, vanilias cukorral, sutoporral, reszelt ciromhejjal osszekeverjuk, majd a vajat hozzaadva osszemorzsoljuk.
- Mehet bele a tojassarga, tejfol, tesztava gyurjuk. Ha szukseges tehetunk meg hozza tejfolt. Foliaba csomagolva hutoszekrenybe tesszuk.
- Elkeszitjuk a toleleket. Ehhez az almakat meghamozzuk, kisebb kockakra vagjuk (jo hossza folyamat, kicsit unalmas..).
- Az almakat egy edenybe dobjuk, majd osszekavarjuk a barna cukorral (en sotet nadcukrot hasznaltam), fahejjal es citromlevel. Megparoljuk (par perc csak).
- Elovesszuk a tesztat, ketfele osztjuk. Az egyik felet kinyujtjuk es kibelelunk vele egy kerek tortaformat (en piteformat).
- Rakanalazzuk a tolteleket, megszorjuk durvara vagott dioval, majd tetejere morzsoljuk (vagy reszeljuk) a teszta masik felet.
- 180 fokon kb 40 percig sutjuk.
A hozzavalokat en robotgeppel gyurattam gombocca, a diot ledaraltam es azt is a tesztahoz adtam.
Almabol boven eleg 1 kg is, igy is vastag lesz a toltelek, a nadcukortol kapunk egy kulonlegesebb "melaszos"" izt...hmm...:)
Amikor eloszor megkostoltam, minden izlelobimbom az egekben jart.
Ripsz-ropsz elfogyott, es ha ne lenne annyi munka az almakkal, rogton ujra megsutottem volna.
Lehet talalni mascarponeval, vagy valamilyen gyumolcsszosszal, esetleg lekvarral. De inkabb igy siman mennyei.
5 megjegyzés:
Ezt lehet, hogy én is megsütöm. Elég sok almám van.
Nézz be hozzám légyszíves.
Edó, nagyon jók a receptjeid, ez az almatorta meg különösen csábító! Gratulálok!!! Azt hiszem megsütöm majd!:))
Benzsi,koszi,kedves vagy:)Nagyon ajanlo hogy megsusd es arra gondolta lehetne tk. lisztbol is,ugy is nagyon fincsi lehet.
Tul jo volt az ajanlas ;-), kiprobaltuk mi is. Barna cukor hianyaban feherrel csinaltuk, naggggyon edes lett (a Zuramank pont jo....)
Pedig epp a barna cukor a lenyeg te leanyka:)abbol is a nadcukor.Na de a tesztaja is sokkal jobb mint a tobbi almasnak.Puszika!
Megjegyzés küldése