2009. szeptember 4., péntek

Kremsajt hazilag




Wise Lady remek oldalan fedeztem fel a "mascarpone" eloallitasat hazilag,nagyon megorultem,mert mindenfele kremsajtos sutemenyt nagyon szeretunk.En meg imadok kiprobalni mindent,ami uj es izgalmasnak tunik:)Neki is lattam es elkeszitettem en is,nem csalodtam,a kremsajt szep lett es igy magaban is meg tudnam enni,annyira finom es kremes.Leginkabb a Philadelphia kremsajtra emlekeztet.

Joforman nincs semmi dolgunk vele,magatol keszul el.

Elkeszites:

2 nagy doboz tejfolt vettem(osszesen 800 gr) es egy
textilpelenkara boritottam ,majd osszekotoztem. Fontos, hogy ugy hagyjuk ahogy kiboritjuk a dobozbol,nem szabad kavarni,az allaga miatt. Egy szuroedenybe tettem, amit egy masik edenyre helyeztem, ebbe fog kicsopogni a savo,amit nem ontok ki felhasznalhato kenyerbe, sutibe, barmilyen peksutibe.
Par orara a konyhapulton hagyom,mert a melegebb levego meggyorsitja a savo kivalasat.2-3 ora mulva beteszem a hutobe,de lehet ugy is,hogy egy egesz ejszakan at kint marad,akkor hamarabb elkeszul a kremsajt.



En most 2 napig tartottam hutoben es kb 1,5 dl savo folyt ki belole.


Igy 2 nap alatt nyertem ezt a gyonyoru sajtot,amibol holnap tiramisu keszul.
Wise Lady azt irja,hogy muanyag dobozban 4-5 napig siman elall hutoben,utana savanyodhat kicsit.

2 megjegyzés:

jucus írta...

Szia Edó!
Még sosem írtam neked,most itt az alkalom.Elkészítettem a krémsajtot,mert epermisut csináltam.Milyennek kell lennie a sajt állagának?Nekem elég kemény lett,szinte vágni lehetett.Nem olyan folyós,mint a MASC.A savó is elég kevés!Elrontottam valamit?
Előre is köszi!Jucus

Edó írta...

Szia Jucus!Nem rontottad el,kemenynek kell lennie!Szep kremesre lehet kavarni a tobbi hozzavaloval,epp olyan lesz mint a Masc.Es a savo is eleg keves,jol csinaltad,ezt nem lehet elrontani:)