Sult turos gombat ritkan keszitek, pedig nagyon szeretjuk. Hamar megvan es ez most kapora jott, mert nem lenne most energiam bonyolultabb etelt kesziteni. Egyik nap talaltam az uzletben nagyon nagy csiperkegombakat, no meg egy adag hazi turot is kivettem hozza a fagyobol.
Hozzavalok:
- nagyobb fej csiperkegombak
- juhturo
- so, bors
- keves olaj
Elkeszites:
- A gombak szarat kivagjuk, majd a gombafejeket megmossuk, leitatjuk roluk a vizet.
- Elokeszitunk egy tepsit, meglocsoljuk olajjal, megszorjuk soval.
- A gombafejeket a szaruk helyen enyhen megsozzuk, megtoltjuk a turoval, enyhen borsozzuk, majd a tepsire helyezzuk.
- 200 fokon pirosra sutjuk (kb. fel ora, ha nagyobb fejek akkor tobb).
A kisebb gombak sokkal finomabbak, mert jobban megpirulnak es ropogosabbak. Mi vekonyra szelt voroshagymaval ettuk, amit sok citromlevel csopogtettem le. Es termeszetesen friss hazikenyerrel.
Nagyon laktato etel, kulonosen estere nagyon nehez fogas :)
A gombaval egyutt sutottem felbe vagott, hamozott krumplit is, amit szinten hagymaval, turoval es savanyu tejjel fogyasztottunk.
7 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, mi is szeretjük, nagyon.Ki fogom próbálni a receptet. Köszi!
KOszi Andi!Tulajdonkeppen ennek nincs is receptje,csak megtoltod,mesutod:)
Még sosem ettem így, de ki fogom próbálni!!! Nagyon jól hangzik és guszta is!!!
Edó! Sajtot nem is tettél a tetejére, csak a túróval töltötted??? Nagyon jól hangzik és nagyon jól néz ki. Imádjuk a gombát, a túrót is, ezt ki fogom próbálni.
Off: küldtem Neked egy pár sorost e-mailt. :))))))
Boszi,amilyen egyszeru,olyan fincsi!Kisebb gombakiat valassz,hogy ropogosra suljenek.
Vikime,nem kell erre sajt!Csak rengeteg turo:)
Nagyon guszta!
Ha gondolod, nézz be hozzám, hagytam Neked valamit :-)
Megjegyzés küldése