Egeszseges es finom etelt keszitettem ma ebedre. Tulajdonkeppen unnepi menunek is siman megallja a helyet, foleg ha tobb fogas mellett fogyasztjuk. Ugyanis nem egy kaloriabomba, viszont nagyon taplalo.
Hozzavalok:
- csirkemell
- zsemlemorzsa
- so, bors
- currypor, friss v. szaritott zsalyalevelek
- keves olaj
Korethez:
- egy tasak gyorsfagyaszott zoldsegeverek
- keves vaj
- par csepp balzsamecet
- so, bors
- zoldperezselyem
Besamellhez:
- 2 dkg vaj
- 2 ek. liszt
- 3 dl tej
- so, feherbors, csipet orolt szerecsendio
Elkeszites:
- A csirkemellet szeletekre vagjuk, folia kozott kiklopfoljuk. Bedorzsoljuk soval, borssal es curryvel.
- A zsalyaleveleket aprora vagjuk, belekavarjuk a zsemlemorzsaba, majd ebbe forgatjuk a husszeleteket.
- Keves olajon par perc alat pirosra sutjuk, vigyazva hogy ne szaradjon ki.
- A korethez a vajat teflonserpenyoben felolvasztjuk, radobjuk a zoldsegeket, par percig kavargatjuk.
- Fuszerezzuk, majd fedo alatt puhara paroljuk. A vegen hozzaadjuk a balzsamecetet, megszorjuk friss zoldpetrezselyemmel.
- A besamell martashoz a vajat serpenyoben felolvasztjuk, hozzadjuk a lisztet, elkeverjuk. Felontjuk a tejjel, fuszerezzuk es lassu tuzon allandoan kavargatva besuritjuk. Lehet hozzakavarni keves reszelt sajtot is.
- Talalaskor a hust es zoldsegeket tanyerra helyezzuk, leontjuk a szosszal, megszorjuk apro kockakra vagot piros kaliforniai paprikaval.
Igen izletes es feherjedus foetel, a fuszerek remekul illenek egymashoz, es a gyomrot sem terheli meg.
2 megjegyzés:
Edókám, annyi finomságot összefőztél a hét végén, hogy minnyá felkerekedem és hozzátok megyek enni! Megjelentek a Krónikában a kosaras bálos receptjeid, ezen a linken megnézheted: http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=34925
Aliz,mar kezemben az ujsag!JOt kuncogtam a "gasztroblogger" megnevezesen:)))Nagy elmeny volt latni magam azujsagban,ezert koszonet neked es millio puszi:)Szivesen meghivlak,meg a torta hatravan,ki fogja megenni?..
Megjegyzés küldése