2010. január 14., csütörtök

Baileys hazilag


Nem vagyok nagy italkedvelo, viszont a Baileyst nagyon szeretem. Sajnos az ara igen borsos, viszont hazilag is el lehet kesziteni, es garantalom, hogy izre tokeletesen ugyanolyan lesz.

Hozzavalok:

  • 1 dl jo minosegu vodka
  • 2 dl edes tejszin
  • 1 dl porcukor
  • 2 csomag mogyoros (vagy mas) capuccinopor
Elkeszites:
  1. Keves tejszint meglangyositok, elkeverem benne a porcukrot es capuccinot.
  2. Hozzaontom a vodkat, alaposan elkeverem, majd uvegbe toltom.
3 dl ital jon ki ebbol az adagbol, plusz egy palinkas poharral, amit azonnal behuzunk :) A tobbit hutoszekrenyben talalunk, legalabb 1 hetig elall.
Erdemes barna porcukrot hasznalni, mivel aromaja jobban illik az italhoz. Szine pedig sotetebb lesz.
Ha nem lesz eleg barna szinu, lehet hozzaadni par csipet keseru kakaoport, illetve barhogy lehet izesiteni (fahej stb).

Jol lehutve, jegkockaval talaljuk.

2 megjegyzés:

Edit írta...

Szia! Nem whiskyből kell készíteni? Hiszen, a baileys whisky krémlikőr.

Edó írta...

Edit,nekem a whisky meg a vodka tok ugyanolyan ebben a felallasban;) viszont valosiznu,hogy sokfele modon lehet meg hazilag kesziteni,en igy szoktam.Izre ugyanolyan mintha eredeti volna.