Nekem ez a kiflik kiflije! Nagyon puha, nagyon finom, es nagyon eteti magat. Egy bogre tejjel, kakaoval, uresen is olyan hmmm finom :)
Ezt a receptet mar nagyon regen orzom, E.Margit oldalarol hoztam, szamtalanszor sutottem mar.
A recepten modositottam, most savobol es vajjal keszult, edes kiflik.
Hozzavalok:
- 3 dl langyos tej (nekem 2,5 dl tejfolsavo+0,5 dl tej)
- 2,5 dkg cukor
- 1/2 tk so
- 1 tojas
- 55 dkg kenyerliszt (vagy 35 dkg feherliszt+20 dkg retesliszt)
- csipet aszkorbin v. 1 ek. ecet
- 2,5 dkg eleszto
- a dagasztas vegen 5 dkg olvasztott margarin (vagy vaj, esetleg 3-4 ek. olaj)
Elkeszites:
1. A hozzavalokat kenyersutobe pakolom (a vajat a vegen, hogy ne lagyuljon el a teszta, pl. csipogaskor), 20 perc dagasztas, majd lisztezett feuletre boritom es a tesztat duplajara kelesztem (30-40 perc). Lagy tesztat kapunk.
2. A megkelt tesztat 8 reszre osztom, egyenkent cipokat formalok, majd kisse haromszog alakura kinyujtom es feltekerem kiflinek.
Még egyszerűbb, ha a tésztát kinyújtjuk nagy kör alakúra, és 8 egyenlő cikkre vágjuk.
Még egyszerűbb, ha a tésztát kinyújtjuk nagy kör alakúra, és 8 egyenlő cikkre vágjuk.
3. A kifliket sutopapiros tepsire helyezem, ismet hagyom hogy duplajara nojjenek. Kozben a sutot elomelegitem 200 fokra.
4. A hatalmasra nott kifliket meleg cukros tejjel lekenem, majd 20-25 perc alatt pirosra sutom. A kiflik sutes kozben hatalmasra nonek, ezert egy tepsire teve kisse osszenohetnek.
5. A sutobol kiveve hideg cukros tejjel kenem meg.
A savotol ismet hihetetlen konnyu, szep belzetu kiflik szulettek.
Melegen valami iszonyuan fennseges! :)
Ha sos valtozatban szeretnenk elkesziteni, akkor nemileg modositani kell a cukor es so aranyan. Cukor 1,5 dkg legyen, mig sobol tegyunk 2 tk-al. Sutes elott langyos, mig sutes utan hideg vizzel spricceljuk meg.
3 megjegyzés:
Ez nekem is nagyon tetszik!
Nagyon guszta es nagyon ugyes vagy!
Edith,koszi,nagyon finom,kedvencunk:)
Szia, először is gratulálok, a kifli isteni, és baromi egyszerű. egy kérdésem azért lenne: az aszkorbinsav vagy az ecet feltétlenül kell bele? mert én kiérzem belőle az ízét.
Megjegyzés küldése