Egyszeru salata, onmagaban nekem annyira nem izlik, viszont jo kiegeszitoje lehet mas eteleknek. Es nagyon gazdag vitaminokban.
Hozzavalok:
- 10-10 dkg feher- es vorosbab (vagy konzerv)
- 1 voroshagyma
- 10 dkg ceruzabab
- 2 baberlevel
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zold, hegyes eros paprika
- 1 kk szodabikarbona
- so
- az ontethez: 1/2 dl extra szuz olivaolaj, 1 gerezd fokahgyma, par csepp citromle, erospaprika-krem, so, cayenne-i bors
Elkeszites:
- A babokat egy ejszakara beaztatjuk, masnap a soval, fokhagymaval, voroshagymaval es baberlevellel izesitett vizben puhara fozzuk (en konzervet hasznaltam, nem kellett fozni).
- A ceruzababot sos, szodabikarbonas vizben par percig fozzuk, ne sokat, hogy szep zold es roppanos maradjon.
- A babaokat leszurjuk, kihutjuk.
- Elkeszitjuk az ontetet: az olajat elkeverjuk a zuzott fokhagymaval, citromlevel, keves soval es cayenne-i borssal. Izles szerint adagoljuk hozza az erospaprika-kremet.
- A haromfele babot egy salatastalban osszekeverjuk az ontettel, radobunk nehany karika zold, eros paprikaval (en elhagytam, helyette chiliport tettem).
- Hutoszekrenybe tesszuk legalabb 1 orara, hogy az izek osszeerjenek.
Fogyaszthatjuk piritott kenyerkockakkal is, esetleg sult husokkal.
A recept szinten a Videk ize c. folyoiratbol szarmazik.
A recept szinten a Videk ize c. folyoiratbol szarmazik.
2 megjegyzés:
Szeretem az ilyen salikat! A szódabikarbóna azért kell, hogy ropogós maradjon?
Andi,a szodabikarbona azert kell,hogy a szep zold szine megmaradjon.Kulonben a brokkolit is azzal fozom.
Megjegyzés küldése