2010. február 3., szerda

Csipos babsalata


Egyszeru salata, onmagaban nekem annyira nem izlik, viszont jo kiegeszitoje lehet mas eteleknek. Es nagyon gazdag vitaminokban.

Hozzavalok:

  • 10-10 dkg feher- es vorosbab (vagy konzerv)
  • 1 voroshagyma
  • 10 dkg ceruzabab
  • 2 baberlevel
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zold, hegyes eros paprika
  • 1 kk szodabikarbona
  • so
  • az ontethez: 1/2 dl extra szuz olivaolaj, 1 gerezd fokahgyma, par csepp citromle, erospaprika-krem, so, cayenne-i bors
Elkeszites:
  1. A babokat egy ejszakara beaztatjuk, masnap a soval, fokhagymaval, voroshagymaval es baberlevellel izesitett vizben puhara fozzuk (en konzervet hasznaltam, nem kellett fozni).
  2. A ceruzababot sos, szodabikarbonas vizben par percig fozzuk, ne sokat, hogy szep zold es roppanos maradjon.
  3. A babaokat leszurjuk, kihutjuk.
  4. Elkeszitjuk az ontetet: az olajat elkeverjuk a zuzott fokhagymaval, citromlevel, keves soval es cayenne-i borssal. Izles szerint adagoljuk hozza az erospaprika-kremet.
  5. A haromfele babot egy salatastalban osszekeverjuk az ontettel, radobunk nehany karika zold, eros paprikaval (en elhagytam, helyette chiliport tettem).
  6. Hutoszekrenybe tesszuk legalabb 1 orara, hogy az izek osszeerjenek.
Fogyaszthatjuk piritott kenyerkockakkal is, esetleg sult husokkal.
A recept szinten a Videk ize c. folyoiratbol szarmazik.

2 megjegyzés:

Andi írta...

Szeretem az ilyen salikat! A szódabikarbóna azért kell, hogy ropogós maradjon?

Edó írta...

Andi,a szodabikarbona azert kell,hogy a szep zold szine megmaradjon.Kulonben a brokkolit is azzal fozom.