Hogy mitol angol, azt nem tudom, de hogy nagyon finom, az biztos. Egyik folyoiratban lattam az otletet, nagyon egyszeru, olcso leves es kulon jo, mert ezzel is zoldseget eszik a csalad. Az ilyen kremszeru levesek a gyerekek kedvence.
Hozzavalok:
- 2 nagy sargarepa
- 2 nagy petrezselyemgyoker (feherrepa)
- 1 nagy voroshagyma
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 1 kis doboz tejszin v. tejfol
- 5 dl tej
- 7 dl viz
- reszelt sajt
- so, bors, etelizesito (v. leveskocka)
Elkeszites:
- A zoldsegeket a keses robotta; nagyon aprora daraltattam (ha nincs, akkor lereszeljuk), a vajon megparoltam.
- Felengedtem a vizzel, fuszereztem a soval, borssal,etelizesitovel, majd puhara foztem.
- Botmixerrel pepesitettem, felontottem a tejjel, majd felforraltam.
- A tejfolet a liszttel es keves meleg levessel elkevertem, a leveshez csurgattam, osszeforraltam.
- Talalaskor a tanyerba reszelt sajtot szortam, ramertem a meleg levest es zoldpaprikaval diszitettem, ami kulonosen finom a levessel.
Piritossal vagy anelkul fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése