Kulonosebben nem rajongok a rizses etelekert, viszont igy currysen nekem nagyon bejott. Zoldsegekkel foleg.
Nagyszeru kiseroje volt a sult husoknak.
Hozzavalok:
- rizs (attol fuggoen, hogy hany szemelyre fozzuk)
- piros kaliforniai paprika
- porehagyma (vagy voroshagyma)
- cukkini
- currypor
- husleveskocka v. etelizesito
- keves vaj
- so, bors
Elkeszites:
- A rizset keves vajon (1 ek.) kisse lepiritjuk. Felontjuk dupla mennyisegu vizzel, beledobunk leveskockat (attol fuggoen, hogy mennyi vizzel toltjuk fel) es keszre fozzuk.
- A zoldsegeket aprora vagjuk, szinten vajon v. keves olivaoljon megpiritjuk. Fuszerezzuk soval borssal, majd keves vizet alaontve megparoljuk.
- A kifott rizset osszekavarjuk a parolt zoldsegekkel, majd utanaizesitjuk soval, borssal, esetleg petrezselyemzolddel. A curryport izles szerint adagoljuk, de annyit tegyunk, hogy a rizs szep sarga szint kapjon tole.
Barmilyen zoldseggel el lehet kesziteni, ami keznel van es szeretjuk, de mindenkepp legyen benne valami piros, esetleg zold, hogy szep szines legyen az etelunk.
A talalashoz egy kisebb cseszet megtoltottem a rizzsel, enyhen belenyomtam, majd a talra boritottam (ha nem akar szepen kijonni, kicsit megutogetjuk). Zolddel diszitettem.
Sajnos a foto nem lett a legjobb, de siettem :)
2 megjegyzés:
Nálunk bejönne! Rizs evősek vagyunk. Viszem a receptet!
Akkor izleni fog Andi.Igy meg nekem is bejon;)
Megjegyzés küldése