2010. február 2., kedd

Currys-zoldseges rizs


Kulonosebben nem rajongok a rizses etelekert, viszont igy currysen nekem nagyon bejott. Zoldsegekkel foleg.
Nagyszeru kiseroje volt a sult husoknak.

Hozzavalok:
  • rizs (attol fuggoen, hogy hany szemelyre fozzuk)
  • piros kaliforniai paprika
  • porehagyma (vagy voroshagyma)
  • cukkini
  • currypor
  • husleveskocka v. etelizesito
  • keves vaj 
  • so, bors
Elkeszites:
  1. A rizset keves vajon (1 ek.) kisse lepiritjuk. Felontjuk dupla mennyisegu vizzel, beledobunk leveskockat (attol fuggoen, hogy mennyi vizzel toltjuk fel) es keszre fozzuk.
  2. A zoldsegeket aprora vagjuk, szinten vajon v. keves olivaoljon megpiritjuk. Fuszerezzuk soval borssal, majd keves vizet alaontve megparoljuk.
  3. A kifott rizset osszekavarjuk a parolt zoldsegekkel, majd utanaizesitjuk soval, borssal, esetleg petrezselyemzolddel. A curryport izles szerint adagoljuk, de annyit tegyunk, hogy a rizs szep sarga szint kapjon tole.
Barmilyen zoldseggel el lehet kesziteni, ami keznel van es szeretjuk, de mindenkepp legyen benne valami piros, esetleg zold, hogy szep szines legyen az etelunk.
A talalashoz egy kisebb cseszet megtoltottem a rizzsel, enyhen belenyomtam, majd a talra boritottam (ha nem akar szepen kijonni, kicsit megutogetjuk). Zolddel diszitettem.
Sajnos a foto nem lett a legjobb, de siettem :)

2 megjegyzés:

Andi írta...

Nálunk bejönne! Rizs evősek vagyunk. Viszem a receptet!

Edó írta...

Akkor izleni fog Andi.Igy meg nekem is bejon;)