Tipikus gorog etel, a gorogok eredetileg a nyarsra tobbfele hust tuznek fel: csikre, marha, barany, diszno.
Gorogorszagi nyaralasunk soran ismertem meg eloszor, elsore beleszerettunk, gyakran vettuk.
En most csirkemellbol keszitettem, zoldsegekkel.
Hozzavalok:
- csirkemellfile
- voroshagyma
- piros kaliforniai paprika
- a pachoz: 1 dl olivaolaj, 2 ek citromle, 2 ek vorosbor, 2 gerezd zuzott fokhagyma, 1/2 ek oregano.
- fapalcikak
Elkeszites:
1. A pachoz valokat egy talban osszekeverem, majd beleforgatom a kockakra vagott hust. 2-3 orara hutoszekrenybe teszem, delehet masnapig is hagyni.
2. A hagymat es paprikat nagyobb kockakra vagom, majd a hussal egyutt a fapalcikakra tuzom a kovetkezo sorrendben: paprika, hus, hagyma, hus, paprika, hus, hagyma, hus, paprika. Megsozom.
3. A grillezo racsra helyezem, lefedve kozepesen tuzon grillezem, kb. 20 percig. Kozben a maradek paclevel locsolgatom.
Lehet gombat is tuzni a nyarsra, vagy eppen egyebet, ami nekunk tetszik. Korettel, esetleg pitaval talaljuk, de nagyon-nagyon finom magaban is!
3 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki! Hmmm, azok a színek! És biztos az ízek is...:)
Látom neked is van gázgrilled. Olyan jó multifunkcionális darab az én konyhámban!:) Pl. azon hűtöm a kenyérféléket, azon vonok be tortákat, ha lecsepegős a máz. :)
Edith,igen,valoban sok mindenben hasznos ez a racs!Meg a mikro racsa is::) en is azon hutom a kenyereket.
Szep tavaszi szinek,igaz?Izre issteni lett!:)
Nagyon -nagyon szeretem.
Köszi az ötletet!
Annyira guszta a kép.....
Megjegyzés küldése