2010. február 19., péntek

Souvlaki (szuvlaki)



Tipikus gorog etel, a gorogok eredetileg a nyarsra tobbfele hust tuznek fel: csikre, marha, barany, diszno.
Gorogorszagi nyaralasunk soran ismertem meg eloszor, elsore beleszerettunk, gyakran vettuk.
En most csirkemellbol keszitettem, zoldsegekkel.

Hozzavalok:

  • csirkemellfile
  • voroshagyma
  • piros kaliforniai paprika
  • a pachoz: 1 dl olivaolaj, 2 ek citromle, 2 ek vorosbor, 2 gerezd zuzott fokhagyma, 1/2 ek oregano.
  • fapalcikak
Elkeszites:

  1. A pachoz valokat egy talban osszekeverem, majd beleforgatom a kockakra vagott hust. 2-3 orara hutoszekrenybe teszem, delehet masnapig is hagyni.





  2. A hagymat es paprikat nagyobb kockakra vagom, majd a hussal egyutt a fapalcikakra tuzom a kovetkezo sorrendben: paprika, hus, hagyma, hus, paprika, hus, hagyma, hus, paprika. Megsozom.
  3. A grillezo racsra helyezem, lefedve kozepesen tuzon grillezem, kb. 20 percig. Kozben a maradek paclevel locsolgatom.



Lehet gombat is tuzni a nyarsra, vagy eppen egyebet, ami nekunk tetszik. Korettel, esetleg pitaval talaljuk, de nagyon-nagyon finom magaban is!


3 megjegyzés:

sedith írta...

Nagyon jól néz ki! Hmmm, azok a színek! És biztos az ízek is...:)
Látom neked is van gázgrilled. Olyan jó multifunkcionális darab az én konyhámban!:) Pl. azon hűtöm a kenyérféléket, azon vonok be tortákat, ha lecsepegős a máz. :)

Edó írta...

Edith,igen,valoban sok mindenben hasznos ez a racs!Meg a mikro racsa is::) en is azon hutom a kenyereket.
Szep tavaszi szinek,igaz?Izre issteni lett!:)

Andi írta...

Nagyon -nagyon szeretem.
Köszi az ötletet!
Annyira guszta a kép.....