Gyekerromban, amikor a nagyieknal nyaraltunk, nagymamam gyakran keszitett ilyen tekercset, amit altalaban a mezore vittek a kaszalni indulo ferfiak. De jol esett ez biza maskor is, es ma is szivesen eszem, mert amilyen egyszeru etel, olyan nagyszeru. Emlekszem, mindig cernaval vagtuk szeletekre, nem kessel. Igy tettem most is :)
Hozzavalok:
- 1 l viz
- kb. 20 dkg puliszkaliszt (kukoricaliszt)
- 1 ek so
- kb fel kg juhturo
- lapito es cerna
Elkeszites:
1. A vizet keves soval feltesszuk forrni. Amikor felforrt, akkor kezdjuk lassan hozzaonteni a puliszkalisztet , annyit, hogy a puliszkank jo kemeny legyen.
2. Lassu tuzon kavargatjuk, amig a szemek megduzzadnak es magukba szivjak a vizet. Ugy fozzuk, mint a tejbegrizt.
2. Lassu tuzon kavargatjuk, amig a szemek megduzzadnak es magukba szivjak a vizet. Ugy fozzuk, mint a tejbegrizt.
3. Amikor a puliszka megfott, levesszuk a tuzrol es egy hosszabb lapitora kenjuk, teglalap alakura. A kiteritett puliszkat boven megszorjuk turoval, majd hosszaban ovatosan feltekerjuk (ha a puliszkat egy tiszta konyharuhara boritjuk, konnyebb lesz feltekerni).
4. Ha letakarjuk konyharuhaval, tovabb meleg marad. Talalaskor vekonycernaval vastagabb szeletekre vagjuk, esetleg tejfollel meglocsoljuk.
Nagyon finom!! :)
1 megjegyzés:
Ez a kedvenc túrós puliszkám, édesapám mindig így készíti!megkívántam!
Megjegyzés küldése