Az otlet Krisztatol van, mutatos krumplis-tojasos falatkak keves munkaval, idealis vendegvaro etel. Izre semmi extrara nem kell gondolni, de finomnak finom, a valtozatossag kedveert megeri.
Hozzavalok:
- 2 nagy piros kaliforniai paprika
- 50 dkg burgonya
- 3 ek tejszin v. tejfol
- 4 tojas
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- so, bors
- olivaolaj
- a tal kikenesehez: vaj, zsemlemorzsa
Elkeszites:
- A krumplit meghamozzuk, kisebb kockakra vagjuk, majd enyhen sos vizben megfozzuk.
- A paprikat megmossuk, felkockazzuk, az apritott fokhagymaval egyutt keves olajon enyhen megparoljuk. Sozzuk, borsozzuk.
- Hozzakeverjuk a lecsopogtetett krumplikockakat, par percig egyutt piritjuk, majd hozzakeverjuk az aprora vagott zoldpetrezselymet.
- A tojasokat a tejszinnel v. tejfollel enyhen felverjuk, sozzuk, borsozzuk, majd hozzaadjuk a krumplis keverkehez (miutan kihult!).
- Egy tuzalao talat kivajazunk, morzsazunk, beleontjuk a masszat, majd 200 fokon 2-25 percig sutjuk.
- Kockakra vagva, zolddel diszitve talaljuk.
Ebbol a mennyisegbol egy jo nagy talnyi falatka lesz.
4 megjegyzés:
De jó színes és ötletes! Már tavaszi hangulatot kelt!
Nagyon jó ötlet, nagyon mutatós is...
Nagyon ízlene a családnak. Apu szülinapjára márc. elején el is készítem :)
Igen,en is kesziteni fogom meg maskor is,egyszeru etele es finom:)Es konnyu elkesziteni.
Megjegyzés küldése