Kulonleges salata, sok-sok vitaminnal. Magaban is megallja a helyet, de batran fogyaszthatjuk mas husokkal is, esetleg piritott kenyerrel.
Hozzavalok:
- 25 dkg sertes szuzpecsenye
- 2 dl natur joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- so, cayenne-i bors
- 10 dkg veges zoldsalata (nekem fodros lollo, lilasalata, ruccola)
- 4 paradicsom
- ecet izles szerint (2-3 ek) v. balzsamecet
- 4 ek. olivaolaj
- szezammag
Elkeszites:
- A joghurtot elkeverjuk a soval, borssal, zuzott fokhagymaval.
- A hust vekony kis csikokra vagjuk, beleforgatjuk a fuszeres joghurtba es egy orara hutobe tesszuk.
- A salatakat megmossuk, leitatjuk a nedvessegek, kezzel aprora tepkedjuk, paradicsomokat cikkekre vagjuk, majd midnet a salatas talba tesszuk.
- Az ecetet elkeverjuk 3 ek. olajjal, sozzuk, borsozzuk. Ezzel meglocsoljuk a zoldsegeket.
- A hust kivesszuk a marinadbol, megforgatjuk szezammagban es a maradek olajban pirosra sutjuk. Hozzaadjuk a zoldsegekhez, vagy kulon talaljuk.
En legkozelebb morzsaval elkevert szezammaggal sutom a husit, mert igy sutes kozben sok mag lehullt rola.
Az otlet a Videk ize c. folyoiratbol szarmazik.
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem az ilyen salátákat, ezt biztos ki fogom próbálni. Köszönöm.
Viki,megeri!:)
Nagyon jól néz ki ez a saláta!
Megjegyzés küldése