2010. február 2., kedd

Inyenc salata szezammagos hussal


Kulonleges salata, sok-sok vitaminnal. Magaban is megallja a helyet, de batran fogyaszthatjuk mas husokkal is, esetleg piritott kenyerrel.

Hozzavalok:
  • 25 dkg sertes szuzpecsenye
  • 2 dl natur joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • so, cayenne-i bors 
  • 10 dkg veges zoldsalata (nekem fodros lollo, lilasalata, ruccola)
  • 4 paradicsom
  • ecet izles szerint (2-3 ek) v. balzsamecet
  • 4 ek. olivaolaj
  • szezammag
Elkeszites:
  1. A joghurtot elkeverjuk a soval, borssal, zuzott fokhagymaval.
  2. A hust vekony kis csikokra vagjuk, beleforgatjuk a fuszeres joghurtba es egy orara hutobe tesszuk.
  3. A salatakat megmossuk, leitatjuk a nedvessegek, kezzel aprora tepkedjuk, paradicsomokat cikkekre vagjuk, majd midnet a salatas talba tesszuk.
  4. Az ecetet elkeverjuk 3 ek. olajjal, sozzuk, borsozzuk. Ezzel meglocsoljuk a zoldsegeket.
  5. A hust kivesszuk a marinadbol, megforgatjuk szezammagban es a maradek olajban pirosra sutjuk. Hozzaadjuk a zoldsegekhez, vagy kulon talaljuk.
En legkozelebb morzsaval elkevert szezammaggal sutom a husit, mert igy sutes kozben sok mag lehullt rola.
Az otlet a Videk ize c. folyoiratbol szarmazik.

3 megjegyzés:

Viki írta...

Nagyon szeretem az ilyen salátákat, ezt biztos ki fogom próbálni. Köszönöm.

Edó írta...

Viki,megeri!:)

Gál Edith írta...

Nagyon jól néz ki ez a saláta!