2010. február 13., szombat

Hamburgerzsemle


A hamburger zsemle receptjet Limaratol vettem, egy picit eltertem a recepttol. Ezek a zsemlek egyszeruen isteniek, fantasztikus izuek, oriasok.
Ma hamburgert keszitettem, ehhez sutottem a zsemleket, mert en nem tudnam ezt elkepzelni azokkal a szivacsos, iztelen, ragos bolti izekkel, amik meg a zsemle nevre sem meltok.

Hozzavalok:

  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tk so
  • 35 ml olaj
  • 1 tojas+ 1 tojas kenni
  • 100 ml tejfol
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg eleszto
  • szezammag a tetejere
Elkeszites:
  1. A hozzavalokat a kenyersutobe pakolom, 20 perc dagasztas utan a tesztat meleg helyen jo duplara kelesztem. Ha nincs kenyersutonk, akkor az elesztot elkeverjuk egy keves tejjel (a 2dl-bol), 1 tk cukorral es par ek liszttel, majd langyos helyen felfuttatjuk. Ekkor hozzaontjuk a liszthez, majd a tobbi hozzavaloval kezzel par percig dagasztjuk, ezutan duplajara kelesztjuk.
  2. A megkelt tesztat lisztezett feluletre boritjuk, majd 10 egyenlo reszre osztjuk. Mindenikbol zsemlet formazunk, sutopapiros tepsire helyezzuk es duplajara kelesztjuk.
  3. Sutes elott lekenjuk 1 felvert tojassal, szezammaggal megszorjuk, majd 200 fokos elomelegitett sutoben kb 20 perc alatt szep pirosra sutjuk.
Vendegeink voltak, ezert alig maradt idom fotozni, azert keszult csak egy kep. Eves kozben vegig dicsertek:)
Egyszeruen nem talalok szavakat, ezek a zsemlek valami mennyei zsemlek! Aki meg nem sutotte meg, annak egyenesen kotelezo :)
A hamburger isteni finom lett, recept hamarosan kovetkezik.

3 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Nagyon szép lett, mint amit megszerkesztettél!

Judith írta...

Gyonyoruek! En is mult heten sutottem zsomleket, olyan elvezet kesziteni is, enni is!

Gál Edith írta...

De szépek!!!