2010. február 2., kedd

Csirkenyarsak zoldseges bundaban


Avagy a lentebb emlitett sult patkany:)) Ferjem szerint, alakra ugy nez ki, mint a palcara huzott patkany, aztan azt hireszteltuk, hogy azert vettunk patkanyhust, mert le volt arazva:D Igy maradt rajta a sult patkany nev..de nagyon finom volt!

Hozzavalok:
  • 60 dkg csirkemell (vagy pulyka)
  • kb. 10 dkg liszt
  • so
  • 2 tojas
  • 1 szal sargarepa
  • 1/2 szal porehagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 1-2 dl tej (vagy viz)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • keves kakukkfu
  • szerecsendio
  • olaj a suteshez
  • sasliknyars
Elkeszites:
  1. A csirkemellet nagyobb kockakra vagjuk, besozzuk, majd feltuzzuk a nyarsakra.
  2. A lisztet a tojassargakkal es tejjel csomomentesre keverjuk. Sozzuk, hozzaadjuk a zuzott fokhagymat, szerecsendiot, kakukkfuvet. Beletesszuk a lereszelt zoldsegeket, majd lazan beleforgatjuk a kemeny habba vert tojasfeherjeket.
  3. A nyarsakat megforgatjuk a zoldseges masszaban es forro olajban aranysargara sutjuk.
Nagyon izletes sult husit kapunk ettol a kulonleges panirtol. Bar nem lett annyira szep kulsore, hamar elfogyott:)
A recept szinten a Videk ize c. folyoiratbol szarmazik.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez tetszik, szerintem hamarosan kipróbálom!
Nagyon sok finomság készült szülinapodra!
Én nem szoktam olyan nagyon a szülinapomat megünnepelni.Szeretném, de valahogy mindig kevés energiám marad saját magamra...ez tudom nem olyan jó, de valahogy mindig csak a tervek szintjén maradok.Egy két süti mindig készül, de egyéb nem.Most kedvet kaptam én is egyébként...

Edó írta...

Otti,en sem szoktam semmit kesziteni magamnak:) Most azert volt ekkora felhajtas,mert sogorom szulinapjat is unnepeltuk es bulit is szerveztunk,masnapig tartot.Ezert kellettek kajak is,de ne tudd meg,meg is gyult a bajom,annyit dolgoztam.De megerte,mert midnenki joizuen evett.Amugy mi csak csaladban szoktunk szulinapozni.