Avagy a lentebb emlitett sult patkany:)) Ferjem szerint, alakra ugy nez ki, mint a palcara huzott patkany, aztan azt hireszteltuk, hogy azert vettunk patkanyhust, mert le volt arazva:D Igy maradt rajta a sult patkany nev..de nagyon finom volt!
Hozzavalok:
- 60 dkg csirkemell (vagy pulyka)
- kb. 10 dkg liszt
- so
- 2 tojas
- 1 szal sargarepa
- 1/2 szal porehagyma
- 1 kisebb cukkini
- 1-2 dl tej (vagy viz)
- 1 gerezd fokhagyma
- keves kakukkfu
- szerecsendio
- olaj a suteshez
- sasliknyars
Elkeszites:
- A csirkemellet nagyobb kockakra vagjuk, besozzuk, majd feltuzzuk a nyarsakra.
- A lisztet a tojassargakkal es tejjel csomomentesre keverjuk. Sozzuk, hozzaadjuk a zuzott fokhagymat, szerecsendiot, kakukkfuvet. Beletesszuk a lereszelt zoldsegeket, majd lazan beleforgatjuk a kemeny habba vert tojasfeherjeket.
- A nyarsakat megforgatjuk a zoldseges masszaban es forro olajban aranysargara sutjuk.
Nagyon izletes sult husit kapunk ettol a kulonleges panirtol. Bar nem lett annyira szep kulsore, hamar elfogyott:)
A recept szinten a Videk ize c. folyoiratbol szarmazik.
A recept szinten a Videk ize c. folyoiratbol szarmazik.
2 megjegyzés:
Ez tetszik, szerintem hamarosan kipróbálom!
Nagyon sok finomság készült szülinapodra!
Én nem szoktam olyan nagyon a szülinapomat megünnepelni.Szeretném, de valahogy mindig kevés energiám marad saját magamra...ez tudom nem olyan jó, de valahogy mindig csak a tervek szintjén maradok.Egy két süti mindig készül, de egyéb nem.Most kedvet kaptam én is egyébként...
Otti,en sem szoktam semmit kesziteni magamnak:) Most azert volt ekkora felhajtas,mert sogorom szulinapjat is unnepeltuk es bulit is szerveztunk,masnapig tartot.Ezert kellettek kajak is,de ne tudd meg,meg is gyult a bajom,annyit dolgoztam.De megerte,mert midnenki joizuen evett.Amugy mi csak csaladban szoktunk szulinapozni.
Megjegyzés küldése