Kedves kolléganőmtől kaptam egy csokornyi medvehagymát, amit rövid időn belül fel kellett használni. Egy részéből pogácsát sütöttem. Sajnos nagyon eteti magát, főleg melegen mennyei.
A sajtos pogácsa receptje volt a kiindulópont.
Leginkább még aznap érdemes elfogyasztani, mert frissen a legfinomabb.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg reszelt sajt (leginkább füstölt)
- 1,20 dl tej
- 3 dkg apróra vágott medvehagyma
- a tetetjére: 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
- A lisztet a sóval és a sütőporral összekevarjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Szükség szerint adhatunk még hozzá tejet.
- A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval (vagy kerek kiszúróval, esetleg pohárral) kiszaggatjuk, és a korongokat sütőpapíros tepsire tesszük.
- A tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
- 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
4 megjegyzés:
Most hétvégén vettem először medvehagymát, nagyon ízlett. Most vadászom a medvehagymás recepteket. Ezt is elmentettem :)
Nagyon szép lett a pogácsád...
te is fiam, Brutus?
megkóstolnám ezt is.
Nagyon jó a recept :) kipróbáltam, köszi.
Vittem a receptet :)
Megjegyzés küldése