2011. május 2., hétfő

Sült kacsacomb lilakáposztával


Kacsacombot akkor ettem először, amikor a balatonon szakácskodtam és nagyon ízlett. Bár sokkal zsírosabb, mint a csirkecomb, de éppen ezért sokkal finomabb is. Először készítettem, Húsvétra fogyasztottuk. Nagyon sokáig pároltam, de lehet tovább kelett volna, hogy még puhább legyen.

Hozzávalók:

  • kacsacomb
  • só, bors
  • fokhagyma
  • majoránna
  • 1 kisebb fej lilakáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 teáskanál köménymag
  • 2 db.babérlevél
  • cukor
  • ecet
Elkészítése:
  • A kacsacombokat megmossuk, eltávolítjuk az esetleges toll-maradványokat, bőrét néhány helyen kissé bevágjuk, ide szúrunk néhány fokhagymagerezdet. Besózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és jól átdörzsöljük. 
  • Tűzálló tálba tesszük, fóliával letakarjuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Másnap kevés vizet öntünk alá, narancscikkeket rakunk mellé, majd alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe tesszük. 1,5 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve még kb. 30 percig pirítjuk. Közben saját levével (vagy sörrel) locsoljuk, hogy ne száradjon ki.
  • A hagymát szeletekre vágjuk, kacsazsíron megdinszteljük, közben hozzáadunk ízlés szerint cukrot (1-2 evőkanálnyi), köménymagot, majd a vékony csíkokra vágott lilakáposztát. Összeforgatjuk és félig felüntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd puhára főzzük. A végén savanyítjuk ízlés szerint ecettel, illetve utánaízesítjük cukorral, sóval.
  • A ssült kacscomb mellé tálaljuk, krumplipürével.
Remélem semmit nem felejtettem ki.. :)
Nagyon-nagyon finom.

4 megjegyzés:

Jutka írta...

Jajj de finom lehet :)

Bianka írta...

Már maga a kép is fantasztikus

Éva írta...

Nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom! Lehet hogy furcsa, de még kacsát nem készítettem, pedig nagyon gusztának látom.

Ditta írta...

Edó,nagyon gyönyörű képeket készítesz,nagyon ügyes vagy,a kacsáról ne is beszéljünk,istenien néz ki!:-)