Lehet kissé furán hangzik, hogy egy sütemény paradicsomos, de nem kell megijedni, mert szerintem a legfinomabb sütik kategóriába sorolható. Ízén természetesen nem érződik a paradicsom, csupán a lapok színe lesz tőle ilyen szép narancssárga. És ettől is lesz ilyen mennyeien finom.
Egyik régi kedvencem!
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 evőkanál olaj
- 15 evőkanál porcukor
- 15 evőkanál paradicsomlé (vagy 3 evőkanál sűrített paradicsom vízben feloldva)
- 1 teáskanál szalakáli v. szódabikarbóna
- 1 tojás
- kb.55 dkg liszt
Krém:
- 0,5 l tej
- 8 evőkanál búzadara (gríz)
- 25 dkg sütőmargarin
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- savanykás lekvár
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen.
- Ezután 5 egyenlő részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra nyútjuk, nagyon vékonyra. A lapokat 180 fokos sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.
- A krémhez valókat összekavarjuk (a lekvár kivételével), majd lassú tüzön sűrűre főzzük.
- A lapokat betöltjük a krémmel és a lekvárral, tetejét megszórjuk porcukorral és pár órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
8 megjegyzés:
Ez a receptem nekem is megvan,én nem készítettem még el,de ettem már,és valóban nagyon finom süti.
Anyum is rengeteget sütötte ezt a sütit, el is felejtettem..nagyon finom :)
A nevét olvasva különlegesnek tűnt,de nagyon guszta a paradicsomtól először nem tudtam elkébzelni milyen? Ahogy olvasom a receptet nagyon finom lehet.
Mikor egyszer készítettem egy hasonlót én sem hittem volna, hogy ennyire finom lesz
Nahát, ilyet még nem láttam, de nagyon izgalmasan hangzik :)
Nagyon mutatós!
Sosem hallottam még én sem, de jól néz ki, biztosan finom is!
Nézz be hozzám, vár rád egy meglepetés! :)
Nekem Anyukám szokta sütni (én lapokat nem szeretek készíteni), imádom!
Megjegyzés küldése