Nagyon hamar elkészíthető és nagyon finom, főleg melegen.
Praktikus lehet, ha vendégeket várunk és nincs időnk egy bonyolultabb desszertre.
A gyerekek csak úgy kapkodták :)
Hozzávalók:
- 80 dkg fagyasztott leveles tészta
- 40 dkg eper
- 2 teáskanál rumaroma
- cukor ízlés szerint
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- porcukor
Elkészítése:
- A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd egy edényben a cukorral felmelegítjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál hideg vízben elkevert keményítőt, összeforraljuk, majd meglocsoljuk a rumaromával. Langyosra hűtjük.
- A tésztát kiterítjük, téglalapokra vágjuk és egyik felét éles késsel becsíkozzuk.
- Sima felére egy kiskanál epertölteléket helyezünk, a tészta széleit vízzel lekenjük és a másik felét ráhajtjuk, összenyomjuk. Tojással lekenjük és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Még melegen bőven porcukrozzuk.
4 megjegyzés:
Juj ez nagyon finom lehet
Nagyon guszta , már az Erdélyi Konyhában is megtetszett.
Bianka,az is!
Kati,örülök:)
Nagyon finom lehet...
Megjegyzés küldése