2011. május 24., kedd

Epres táska


Nagyon hamar elkészíthető és nagyon finom, főleg melegen.
Praktikus lehet, ha vendégeket várunk és nincs időnk egy bonyolultabb desszertre.
A gyerekek csak úgy kapkodták :)

Hozzávalók:

  • 80 dkg fagyasztott leveles tészta 
  • 40 dkg eper 
  • 2 teáskanál rumaroma 
  • cukor ízlés szerint 
  • 2 evőkanál étkezési keményítő 
  • porcukor
Elkészítése:
  • A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. 
  • Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd egy edényben a cukorral felmelegítjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál hideg vízben elkevert keményítőt, összeforraljuk, majd meglocsoljuk a rumaromával. Langyosra hűtjük. 
  • A tésztát kiterítjük, téglalapokra vágjuk és egyik felét éles késsel becsíkozzuk. 
  • Sima felére egy kiskanál epertölteléket helyezünk, a tészta széleit vízzel lekenjük és a másik felét ráhajtjuk, összenyomjuk. Tojással lekenjük és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. 
  • Még melegen bőven porcukrozzuk.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj ez nagyon finom lehet

Kati írta...

Nagyon guszta , már az Erdélyi Konyhában is megtetszett.

Edó írta...

Bianka,az is!

Kati,örülök:)

Eszter írta...

Nagyon finom lehet...