2011. május 10., kedd

Epres gyümölcstorta


Ezt a szerény kis tortát még a házassági évfordulónkra készítettem, amit áprilisben ünnepeltünk. Egyszerű, szép és nagyon ízletes. Akárcsak a házasságunk :)

Hozzávalók:


A piskótához: 

  • 4 tojás
  • 12 dkg liszt 
  • 12 dkg cukor 
  • csipet só 
A krémhez:
  • 1 csomag tejszínes pudingpor 
  • 0,5 dl tej 
  • 5 evőkanál cukor 
  • 10 dkg vaj
A tetejére:

  • 50 dkg eper
Elkészítése:
  • A piskótához a tojásfehérjéket csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. 
    Óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgákat és a lisztet, majd kivajazott, lisztezett gyümölcstortaformába öntjük. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 
    A pudingport a tejjel és cukorral megfőzzük, langyosra hűtjük és belekavarjuk a vajat. 
    A krémet a piskótára öntjük és szeletekre vágott eperrel díszítjük. Készíthetjük vaníliás pudinggal is.

6 megjegyzés:

Juci írta...

Egyszerű, de nagyon de nagyon mutatós!

feketepillangó írta...

Nagyon guszta:)
Gratulálok a házassági évfordulótokhoz!!
Kívánom hogy még sok sok ilyen finomságot kelljen sütnöd ezen alkalmakra:)

Adél írta...

Nagyon szép és guszta,jól jönne most egy szelet.

Éva írta...

Nagyon mutatós és biztos finom a sok szép gyümölcstől.
Süssél még sok-sok éven át ilyen alkalmakra azt kívánom neked sok szeretettel.

egycsipet írta...

Szépséges lett!
Gratulálok nektek! :)

Bianka írta...

Gyönyörű