Ezt a finom péksütit még Ausztriában készítettük, mert ha már adott volt a friss kerti snidling, nem hagyhattam ki, hogy ne készüljön belőle valami. Aztán hoztam haza is, majd szépen elültettem itthon. Így most állandóan kéznél van a snidling is, éppúgy mint a majoránna, amit szintén nővérem kertjéből hoztam.
Imádom ezeket a friss zöldeket, és arról álmodozom, hogy egyszer egy olyan melegházam lesz, melyben minden fűszernövény megtalálható, én meg majd kedvemre csemegézhetek :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3,5 dl langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 1,5 teáskanál só
- 1 csomag szárított élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg tehéntúró
- 2 evőkanál tejföl
- kis csokor snidling apróra vágva
- só, bors
- a tetejére: reszelt sajt
Elkészítése:
- Az élesztőt a cukorral kevés langyos vízben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd a tésztát langyos helyre tesszük és duplájára kelesztjük.A töltelékhez valókat kikavarjuk.A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
4 megjegyzés:
Jol nez ki!!!! Tehenturoval meg nem ettem, en juhturoval keszitem.
Nagyon guszta, nagyon szeretem az ilyen csigákat!Lehet sütök is a Dévai kirándulásunkra valamilyent :)
Edó, ez nagyon jól néz ki! Ha meglesz az a melegház, én is jöhetek csemegézni?!:)
hmm..de fincsi lehetett.Az én snidlingem olyan lassan nő:(
Megjegyzés küldése