Először is adott volt egy adag ázsiai fűszerkeverék, amit még nővérkémtől hoztam haza. Mennyei volt már maga az illata, így alig vártam, hogy kipróbáljam. Egy ideje vágyom valami jó kis tartalmas levesre, amiben jó sok zöldség van, amolyan keleties hangulatúra.
Így aztán egy jó kis pikáns, gazdag leves készült. Igazán nagyon finom és tápláló.
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 15 dkg káposzta
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 2 szál újhagyma zöldjével
- féj fej zsenge karalébé
- 6 fej gomba (ezúttal csiperke)
- 3 evőkanál ázsiai fűszerkeverék
- szójaszósz
- olívaolaj
- só
Elkészítése:
- Előkészítjük a zöldségeket: a hagymát, répát, petrezselymet karikára, a káposztát, karalábét vékony csíkokra, a gombát szeletekre, míg a húst kisebb kockára vágjuk. Természetesen előbb jól megmossuk mindet.
- Kevés olajon kissé megpároljuk (a gombát nem adjuk hozzá), felöntjük kb.2 l vízzel, majd ízesítjük sóval, borssal, ázsiai fűszerrel és szójaszósszal.
- Legvégén hozzáadjuk a gombát is és a levest készre főzzük. Ne főzzük túl sokat, a zöldségek maradhatnak kissé roppanósnak.
- Balzsamecettel savanyítjuk és tálaláskor csírával megszórjuk (a fotózásnál ez lemaradt).
1 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, szívesen megkóstolnám.
Megjegyzés küldése