Egyik kedvenc süteményünk. Évek óta ezt a receptet használom, sok dió kell hozzá, de ez a legfinomabb zserbó :) - ezt most, 2021-ben is állítom!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg sutomargarin
- 3 evokanal cukor
- 1 tojas
- 2 tojassarga
- 1 dl tej
- csipet so
- 2 dkg friss eleszto
Toltelekhez:
- 30 dkg daralt dio
- 15-20 dkg porcukor
- házi baracklekvar
- 1,5 teáskanál rumaroma
Mazhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkeszites:
- A tesztahoz a tejet meglangyositjuk, belemorzsoljuk az elesztot es 1 tk cukrot, meleg helyen felfuttatjuk.
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojasokkal, a soval, majd hozzaadjuk az elesztos tejet. Par mozdulattal osszedolgozzuk, hogy a teszta ne lagyuljon el (legjobb robotgeppel).
- A tesztat 4 egyenlo reszre osztjuk, cipokat formalunk belole. Kulon-kulon kinyujtjuk a tepsi meretere (27x34 cm).
- A toltelekhez a diot osszekavarjuk a porcukorral es rumaromaval (nem kell fozni!).
- A tepsit kibeleljuk sutopapirral, a sutot begyujtjuk 180 fokra.
- Az elso tesztalapot a tepsi aljara fektetjuk, villaval megszurkaljuk. Megkenjuk baracklekvarral, vastagon megszorjuk a cukros dioval. Igy retegezzuk amig elfogy a tesztank. Mindenik lapot megszurkalunk, a tetejet uresen hagyjuk.
- Kb 35-40 perc alatt keszre sutjuk - amikor a széle kezd barnulni, akkor elkészült.
- A mazhoz a csokoladet az olajjal megolvasztjuk, és elteritjuk a kihult sutemeny tetejen.
3 megjegyzés:
én is kívánok áldott ünnepet nektek!
Boldog Nyuszit! :)
Edokám!
Kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak!
Megjegyzés küldése