2010. április 23., péntek

Sült kecskesajt spenóton


Nemrég volt szerencsém egy jókora darab friss kecskesajtot beszereznem. Direkt termelőtol, frissen, ugyanis a faluban ahol óvónéniskedem nemcsak jóféle liszteket vásárolhatok (ezekből sütök kenyeret is), hanem pl. finom kecsketejet, sajtot is találok. Én nagyon szeretek mindenféle tejterméket. A kecskesajt is nagyon finom, hasonló a tehénsajthoz, de jóval lágyabb és fehérebb annál, illetve nem annyira intenziv izű. Nagyon egészseges, de állitólag nem mindenki szereti.
Épp kapóra jött egy darabka friss sajt az edzés utáni vitaminpótláshoz :)  Főleg hogy friss spenótom is volt, igy "megágyaztam" belőle a sajtnak. Persze az isteni spenótsalátamat készitettem hozzá, ami már magában is maga a menyország, de ezzel a sült kecskesajttal valami páratlan kombinació, komolyan. Igaz ugyan, hogy edzés után sosem eszem, de most szerintem megérte :)))

Hozzávalók:
  • spenótsaláta
  • kecskesajt
  • pici só
  • őrölt szinesbors (ez elég fontos szerintem, a sima feketeborssal közel sem ilyen lesz)
  • kevés olivaolaj
Elkészítés:
  • A sajtból kör alakú darabokat vágtam, enyhén megsóztam. Meglocsoltam olajjal és megszórtam a szinesborssal. Egy jénaiba fektettem és 200 fokos sütőben 10 perc alatt kicsit megsütöttem (nem folyt szét). Aztan a salátával fogyasztottam. 
  • Nem kérdés, hogy sikerült-e pótolni az edzéskor elveszitett vitaminokat :)
Bármikor meg tudnám enni, de szerintem előételként is nagyon megállná a helyét.

3 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon megenném én is!Tudnál nekem is vajon kecskesajtot venni? És árte mennék akár hozzátok!Egyszer kaptam csak, de azt is boltit.Vennék igazi házi keskesajtot az az igazság!

Bianka írta...

Ez nagyon guszta. Isteni lehet. Jó is hogy írtad, mert rendelni kéne sajtit :)

Ottis írta...

Közben pont ma kaptam kecskesajt ajánlatot, teljesen véltelenül, úgy hogy köszönöm már nem fog kelleni!Puszi!