2010. április 6., kedd

Töltött tojás új külsőben


Toltott tojast minden unnepre keszitek, nagyon szeretjuk, es mindig szepen mutat az unnepi asztalon. S hogy unalmas ne legyen (en, az orok ujito:)), Judith otletet probaltam most ki. Igy keszultek a toltott tojasok kisbaglyoknak alcavza. Egesz jo moka volt kesziteni,a gyerekeknek meg nagyon-nagyon tetszett, lanyom azt mondta, hogy sajnalja megenni:) Aztan megis egeszben bekapta :P
A toltike a szokasos volt, nekunk ez a hagyomanyos, mi igy szeretjuk, pastetomosan.




Hozzávalók:

  • 8 db fott tojas
  • toltelekhez: itt mar leirtam
  • kiegeszitok: repa, toltott zold olivabogyok.


Elkeszítés:
  • A fott tojasok aljarol levagunk egy vekony szeletet, hogy konnyen megalljon a talpan. A tetejet levagjuk, majd ovatosan kikaparjuk a sargajat. 
  • Az itt leirtak szerint elkeszitjuk a tolteleket, megtoltjuk vele a tojasokat. Rahelyezzuk a tojas tetejet, majd a kilogo toltelekhez ragasztunk egy-egy szelet olivabogyot szemnek.
  • A repakbol kivagjuk a labakat, pici csort es tarejt. A toltott tojasokat felhelyezzuk a "labakra", a csort a ket "szem" koze, tarejt a "fejre" (keves toltelekkel odaragasztjuk).
  • Zold salataval es friss zoldsegekkel megrakott talra allitjuk a kisbaglyokat, vagy a csirkeket (a terej miatt:)).

Ja, es a talpakat sogorom muveszkedte nekem :) Szokott o segiteni kerem!
Judithnal mas variaciok is vannak, erdemes benezni.

4 megjegyzés:

egycsipet írta...

Nagyon cukik lettek! :)))

Bianka írta...

Nagyon édesek. nem lenne szívem megenni :)

Edó írta...

Csipet,ugy-e?:)

Bianka,hat nekem kidobni nem lett volna szivem,igy inkabb megettuk.Jobb helyrn vannak odabent:P

Jade írta...

Jujjj, de jok lettek! :D