2010. április 3., szombat

Zserbó (Gerbaud)


Lanyommal zserbot sutottunk Husvetra. Egyik kedvenc sutemenyunk, nagyon regen keszitettem mar. Evek ota ezt a receptet hasznalom, sok dio kell hozza, de ugy a finom :)

Hozzavalok:

Tesztahoz:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg sutomargarin
  • 3 ek cukor
  • 1 tojas
  • 2 tojassarga
  • 1 dl tej
  • csipet so
  • 2 dkg friss eleszto
Toltelekhez:
  • 30 dkg daralt dio
  • 15-20 dkg porcukor
  • baracklekvar
  • 1,5 tk rumaroma
Mazhoz:
  • 20 dkg etcsokolade
  • 5 dkg vaj
Elkeszites:
  • A tesztahoz a tejet meglangyositjuk, belemorzsoljuk az elesztot es 1 tk cukrot, meleg helyen felfuttatjuk.
  • A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojasokkal, a soval, majd hozzaadjuk az elesztos tejet. Par mozdulattal osszedolgozzuk, hogy a teszta ne lagyuljon el (legjobb robotgeppel).
  • A tesztat 4 egyenlo reszre osztjuk (ha nagy tepsiben sutjuk akkor csak 3-ra), cipokat formalunk belole. Kulon-kulon kinyujtjuk a tepsi meretere.
  • A toltelekhez a diot osszekavarjuk a porcukorral es rumaromaval (nem kell fozni!).
  • A tepsit kibeleljuk sutopapirral, a sutot begyujtjuk 180 fokra. 
  • Az elso tesztalapot a tepsi aljara fektetjuk, villaval megszurkaljuk. Megkenjuk baracklekvarral, vastagon megszorjuk a cukros dioval. Igy retegezzuk amig elfogy a tesztank. Mindenik lapot megszurkalunk, tetejet uresen hagyjuk.

  • Kb 50 perc alatt keszre sutjuk.
  • A mazhoz a csokoladet megolvasztjuk, majd elkeverjuk benne a vajat. Elteritjuk a kihult sutemeny tetejen.

Rombusz vagy negyzet alakban felvagjuk.
Most a szokasosnal magasabb lett a suti, mert kisebb tepsiben sutottem. Jobban szeretem a laposabb szeleteket. De atharapjuk azert igy is :)

3 megjegyzés:

Budai Evódia (mutter) írta...

én is kívánok áldott ünnepet nektek!

Ami írta...

Boldog Nyuszit! :)

Vali írta...

Edokám!
Kellemes ünnepeket kívánok az egész családnak!