Rántott sajtot valószínű már mindenki készített. Viszont többször meglepődtem, hogy nem mindenki van tisztában azzal, hogy néha miért folyik ki a sajt a panírból sütés közben. Ha csak egyszer panírozzuk, akkor több mint bizonyos, hogy nem marad egyben. Míg a húsoknál elég egy rend panír, a sajt esetében duplán panírozunk. Nagyon fontos, hogy a sajtra jól rányomkodjuk a zsemlemorzsát, főleg a sarkaknál. Ha néhol átlátszana a sajt, mártsuk nyugodtan ismét tojásba és zsemlemorzsába, hogy a sajt biztosan mindenütt fedve legyen. Ha a zsemlemorzsa csomós lenne a tojás miatt, szitáljuk át, hogy elkerüljük a hibákat.
Igényel némi türelmet az biztos.
Most természetesen kecskesajtból keszítettem, de bármilyen más (kemény) sajt is tökéletesen megfelel.
Hozzávalók:
- sajt (trappista, kecskesajt, tehénsajt stb)
- olaj
- a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A sajtot vastagabb szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Belemártjuk először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. A műveletet megismételjük: liszt - tojás - zsemlemorzsa. Miután a sajtot kétszer bepaníroztuk, forró, bő olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
- Sült krumpli, rizsköret illik mellé, nagyon finom hozzá a tartármártas. Forrón tálaljuk.
7 megjegyzés:
Kérek szépen egy-két-három szeletet! Köszönöm :))
Irtó guszta!!!!!
Hát az első kép valami csodás. Csatlakozom a falánk bagázshoz :)
Vegyetek,vegyetek,csak melegen:)
Tartásmártással isteni finom lehet, imádom!
Imádjuk Mi is. Én hűtőbe is beteszem egy órára, miután bepanírozom!Nagyon guszta!
Nagyon-nagyon szeretem! Csodásak a képek is, legszívesebben beleharapnék. :)
Amikor étteremben eszem,valamiért szinte mindig ezt kérem:)Persze tartárral ,ahogy írtad!!!Imádom!
A dupla panírról tudtam és talán egyszer kétszer készítettem is.Hamarosan megint fogok,mert most eszembe jutott:)Köszi
Puszi,
Timi
A kép annyira jó,hogy már az illatát is érezni:))))
Megjegyzés küldése