Nagyon finom turos kence, percek alatt osszedobhato. Amikor mar nem tudjuk mit kenjunk kenyerre, keszitsunk korozottet, sosem art a valtozatossag. A gyerekek is szivesen eszik.
Hozzavalokat csak megkozelitoleg tudok irni, mert szemre teszek hozza mindent, illetve izlesunk szerint.
Hozzávalók:
- 30 dkg juhturo (vagy tehenturo, esetleg fele-fele aranyban)
- fel fej voroshagyma
- 2-3 ek tejfol
- 2 tk mustar
- 1 tk orolt komenymag
- keves orolt bors
- fuszerpaprika (annyi, amitol szep rozsaszinu massza lesz)
Elkeszítés:
- A turot egy talban villaval osszetorjuk. Hozzaadjuk a nagyon aprora vagott voroshagymat, a fuszereket, mustart es annyi tejfolt hogy kremes allagu legyen, de ne follyon a massza.
- Kenyerre kenve sok zoldseggel fogyasszuk. A korozottel megtolthetunk zoldpaprikat is, amit elozoleg kicsumazunk. Szeletekre vagva igen finom es mutatos.
Paradicsommal a legfinomabb!:)
5 megjegyzés:
Száz éve nem ettünk, pedig nagyon szeretjük
Nálunk is ez volt ma. Imádjuk.:))
Nagyon régen készítettem. Nálunk nem mindenki szereti!
Jól néz ki Edó nagyon!
És végre nemcsak én hívom kőrözöttnek, hosszú ő-vel. Nagyon szeretjük mi is.
NA, Monika, akkor egyre jart az agyunk:P
Mary,koszi,szivesen meghivlak!:)
Wise Lady,hat ha rovid ö-vel irjuk, akkor teljesen mast jelentene :D Miert,ki irja roviddel?
Megjegyzés küldése