2010. április 10., szombat

Kőrözött


Nagyon finom turos kence, percek alatt osszedobhato. Amikor mar nem tudjuk mit kenjunk kenyerre, keszitsunk korozottet, sosem art a valtozatossag. A gyerekek is szivesen eszik.
Hozzavalokat csak megkozelitoleg tudok irni, mert szemre teszek hozza mindent, illetve izlesunk szerint.


Hozzávalók:

  • 30 dkg juhturo (vagy tehenturo, esetleg fele-fele aranyban)
  • fel fej voroshagyma 
  • 2-3 ek tejfol 
  • 2 tk mustar 
  • 1 tk orolt komenymag
  •  keves orolt bors
  • fuszerpaprika (annyi, amitol szep rozsaszinu massza lesz)

Elkeszítés:
  • A turot egy talban villaval osszetorjuk. Hozzaadjuk a nagyon aprora vagott voroshagymat, a fuszereket, mustart es annyi tejfolt hogy kremes allagu legyen, de ne follyon a massza.
  •  Kenyerre kenve sok zoldseggel fogyasszuk. A korozottel megtolthetunk zoldpaprikat is, amit elozoleg kicsumazunk. Szeletekre vagva igen finom es mutatos.

Paradicsommal a legfinomabb!:)

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Száz éve nem ettünk, pedig nagyon szeretjük

Mónika írta...

Nálunk is ez volt ma. Imádjuk.:))

Maryenne írta...

Nagyon régen készítettem. Nálunk nem mindenki szereti!
Jól néz ki Edó nagyon!

Wise Lady írta...

És végre nemcsak én hívom kőrözöttnek, hosszú ő-vel. Nagyon szeretjük mi is.

Edó írta...

NA, Monika, akkor egyre jart az agyunk:P

Mary,koszi,szivesen meghivlak!:)

Wise Lady,hat ha rovid ö-vel irjuk, akkor teljesen mast jelentene :D Miert,ki irja roviddel?