Nagyon egyszeru, fenseges reggeli vagy vacsora lehet a bruschetta, ha van keznel némi paradicsom, fokhagyma es friss (!) bazsalikom. Nem tudom emlitettem-e mar, hogy elek-halok a friss bazsalikomert. Egyszeruen imadom az illatat, az aromajat, a vele keszult eteleket.
A bruschetta elmaradhatatlan hozzavaloja még az olivaolaj, amit en ezuttal tokmagolajra csereltem. Hu, hat kesz izorgia!!:)
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom (szemelyenkent 1 db)
- 1 nagy cikk fokhagyma
- 1 ek tokmagolaj + kenni
- friss bazsalikom (kb 1 ek)
- so, bors
- ciabatta vagy bagett
Elkeszítés:
- A paradicsomokat megmossuk, kisebb darabokra vagjuk, egy nagy talba ontjuk. Rareszeljuk a fokhagymat, hozzaadjuk a tokmagolajat. sozzuk, borsozzuk, aprora vagott bazsalikommal fuszerezzuk.
- Osszekeverjuk, majd keves idore hutoszekrenybe helyezzuk, hogy az izek osszeerjenek.
- A bagett szeleteket mindket oldalukon piritsuk meg (pl. szaraz serpenyoben), locsljuk meg kevestokmagolajjal, halmozzuk ra a paradicsomos masszat es egyuk meg:)
Nagyon gyorsan elkeszitheto, igy amikor a legkevesbe sincs idonk osszedobni valamit, olyankor jol johet egy kis bruschetta. Nagyon konnyu es igaza egeszseges etel. A tokmagolajjal egyenesen varazslatos!
8 megjegyzés:
Nagyon szeretem!!! Ha előételt adok és passzol a többi fogáshoz mindig jöhet a bruschetta :) A tiéd igazán gusztusos lett!
Még nem ettem és épp a napokban számitottam kipróbálni. A tied nagyon nagyon guszta!!!!!
Livi,en is barmikor kepes lennek megenni!!Foleg tokmagolajjal!
Edith,foltetlen probald ki mine hamarabb!A gyerekek is nagyon-nagyon szeretik.
Nagyon megkívántam, hol veszed a tökmagolajat?
Én is imádom...már megint olyan fotókat készítettél, el áll a szavam!!!
Andi,koszonom,nagyon kedves vagy:)
Jutka,tokmagolajat noverem kuldte,Ausztriabol,direkt termelotol.Hidegen sajtolt.Itthon en meg nem lattam hogy lehetne kapni..
Szia Edó! Elárulnád honnan szerezted a friss bazsalikomot? Köszi
Szia Helga!A Kauflandban szoktam venni,de ott is nagyon ritkán kapható mostanában,máshol nem láttam.
Megjegyzés küldése