Keksz-szalamit tobbszor keszitunk, mert nagyon szeretjuk. Ez is olyan orok kedvenc es megunhatatlan :) Egyszeru, hamar megvan es elrontani sem igen lehet. A. gyerekek imadjak! A keksz-szalamit mindig ferjem kesziti, valahogy ez az o reszortja. Nagy adagot szoktunk kesziteni, mert a fele nekunk nem lenne eleg:)
Hozzávalók:
- 1 kg haztartasi keksz
- 7 dl viz
- 40 dkg cukor
- 7-8 dkg kakao
- 250 g margarin
- rumaroma izles szerint (2-3 tk)
Elkészítés:
- A vizbol es cukorbol szirupot fozunk. Belekavarjuk a margarint, hogy felolvadjon, a kakaot is hozzaadjuk. Levesszuk a tuzrol, izesitjuk a rumaromaval.
- A kekszet kezzel darabokra torjuk (nem tul picikre) - na itt az egesz csalad tori:))), egy nagy talba tesszuk. Raontjuk a masszat, majd kanallal ovatosan elkevergetjuk.
- Egy foliat kiteritunk, rakanalazunk a masszabol, majd rud alakura formazzuk.
Eloszor ne toltsuk hozza az osszes folyadekot, aprankent adagoljuk es kavargassuk, hogy ne legyen tul hig a keksz-szalami.
A masszahoz diot is adhatunk, de mi mindig siman keszitjuk, mert ez igy az igazi.
7 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, köszi a receptet. :) És egyszerű is, tuti kifogom próbálni.
Mi is nagyon nagyon szeretjük. De olyan régen készitettem már!! Köszönöm, hogy eszembe juttattad :))
Szép napot kivánok neked!
Imádjuk, én is gyakran készítem. Nem lehet abbahagyni. Nagyon szépségesek lettek
Szia Edó!
Ez nagyon jó, én is szoktam keksz-szalámit csinálni, de ezt is ki kell próbálni. Nyammm...
Gratulálok a mindennapi finomságaidhoz!!!
Hugi
Nagyon szépséges, majd valamit kitalálok hogyan helyettesítsem a kekszet....
Cirelin,alig van munka vele es annal finomabb!
Edith,gondolom nalatok is szeretik a geyrekek:)
Bianka,koszi!
Hugi,probald ki,olyan fincsi!:)KOszonom a kedves szavakat.
Andi,jaj szegenykem,de esetleg van olyan keksz ami glutenmentes??Vagy legfeljebb suthetsz te is olyant amit szabad egyel..ha van ahhoz is turelmed..
Remek ötletet adtál Edó!
:)
Ezt még én is el tudom készíteni (mert nem kell sütni)
:)
Megjegyzés küldése