2010. április 18., vasárnap

Füstölt lazac avokádóban, rukkola ágyon


Egyszer egy gasztrokiallitason kostoltam fustolt lazacot, hat meglepodtem, mert nagyon izlett. Azelott ugy voltam vele, hogy kimondottan rossz ize lehet es meg sem kostolnam. Kedvet kaptam hozza hogy itthonra is vasaroljak lazacot, bar csillagaszati ara van, azert neha belefer.

Tulajdonkeppen ennek a kis eloetel-szerusegnek nincs is komolyabb receptje, kell hozza meg avokado, nemi majonez, par csepp balzsamecet es egy kis salata. Ja es csupan par perc az idonkbol.
Fontos, hogy erett avokadot valasszunk. Ehhez szepen meg kell nyomogatni a kulsejet, es ha puhanak talaljuk, akkor kelloen erett. Ha kemenyet vasarolunk, akkor csomagoljuk konyhai torlobe vagy ujsagpapirba, es hagyjuk puhulni par napig.


Az avokádót meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, az egyik felét levesszük és kiemeljük a magját (ha nem jön ki könnyen, akkor a kés élét belevágjuk, azzal húzzuk ki).
A mag helyét betöltjük majonézzel, ráhelyezzük a kis lazac darabkákat (csinosan feltekerve), megszórjuk színesborssal. Egy nagyobb tálat jócskan megrakunk salátával, meglocsoljuk kevés balzsamecettel, erre helyezzük a töltött avokádókat.



Jo otlet lehet vendegvaraskor, vagy akkor is, ha csak magunkat szeretnenk egy kicsit kenyeztetni:)

3 megjegyzés:

sedith írta...

Hűha, de jól néz ki! De rég ettem avokádót! Én nagyon szeretem, de mostanában nem futotta iylesmire, pedig régebb rendszeresen vettem.
Mindenesetre, istenien néz ki, nagyon megenném!:)

Edó írta...

Az avokado nem draga,en nem rajongok erte kulonosebben,igy talalva egesz jo,depl. az avokadokremet nem szeretem.

Bianka írta...

Csodásan néz ki. Én pont fordítva vagyok az avokadó krémet szeretem, de a lazacot csak sütve :)))