Hozzavalok:
Teszta:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 4 dkg vaj vagy 3 dkg zsir
- 2 ek.mez
- 1 kk. szodabikarbona
- 2 tojas
- 2 kk. tejfol
- 6 dl tej
- 7 ek. buzadara (griz)
- 20 gr vanilias cukor
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- savanykas dzsem (nekem most malna)
- A mezet a cukorral osszemelegitjuk, hozzaadjuk a vajat, kihutjuk. Ezutan belekavarjuk a tojasokat, majd a tejfolt es a szodabikarbonas lisztet. Tesztava gyurjuk.
- A toltelekhez a tejben megfozzuk a grizet a ketfele cukorral. Langyosra hutjuk es hozzakavarjuk a vajat.
- A tesztat 4 reszre osztjuk, egyenkent kinyujtjuk, majd 25*37 cm-es tepsi hatan 4 lapot sutunk (kb 8 perc alatt). Amikor kezd a szele pirosodni, akkor jo.
- Ha a lapok kisultek, az elsot a tepsibe helyezzuk es rakenjuk a krem felet. Rahelyezzuk a masodik lapot, ezt megkenjuk a dzsemmel. Erre lap kovetkezik, a krem masik fele, majd az utolso lap.
- A tetejere lehet porcukrot szorni, vagy csokimazt kesziteni, en uresen hagyom, mert igy is eleg edes.
7 megjegyzés:
Fincsi sütit készítettél!
Boldog új évet kívánok!
Szia Thrini!KOszonom,neked is kivanok egy meg jobb,meg boldogabb uj evet!
Békés, boldog új esztendőt Neked és a szeretteidnek!:)
Boldog új évet kívánok Neked és a családodnak!
Szepyke,Andi koszonom, en is kvanok nektek Boldog Ujevet!
Kedves Edó!
Olvasom, hogy törik a mézes lapod. Én szinte hetente sütöm. Ha a margarint (Zsírt vagy vajat) fél deci tejjel 20 dkg cukorral és 2 evőkanál mézzel összemelegíted míg egynemű lesz, és a tálba beleöntöd, amibe a lisztet szódabikarbónát és a mézes fűszerkeveréket tetted és gyorsan összegyúrod, négybe vágod, sütőpapíron kinyújtod nem fog törni.
Kedves nevtelen,igen,erre mar azota en is rajottem,es elhataroztam,hogy kovetkezoben ugy keszitem a tesztajat,mint a mezeskalacsomnak,melegitve,akkor nem torik.
Koszonom szepen a segitseget!
Megjegyzés küldése