Kisfiam az utóbbi időben sűrűn emlegette az epret, mi meg valami krémesre vágytunk. Így jött létre ez a nagyszerű torta, amit még sütni sem kell. Jóformán alig volt vele dolgom.
Isteni finom!
Hozzávalók:
- 35 dkg babapiskóta
- kb. 2 dl feketekávé
- 2 dl habtejszín
- 50 dkg házi krémsajt (v. mascarpone)-1 napig csopogtettem
- 50 dkg joghurt
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 15 g zselatin por
- 50 eper
- mentalvél, vagy citromfű
Elkészítése:
- Egy nagy tálban kikavarjuk a krémsajtot, a joghurtot, a cukrot, meg a vaníliát.
- Kiveszünk belőle 2-3 evőkanállal, és egy edénykében összekvarjuk a zselatinnal. Lassú tüzön, kavargatva, felmelegítjük, de forralni nem szabad. A tejszínt kemény habbá verjük.
- A zselatint, meg a tejszínhabot lazán a krémbe forgatjuk.
- Egy 22 cm-es kerek tortafomát tálra állítunk. A babapiskótát kávéba mártjuk (éppen csak, hogy megmártjuk), és lerakunk egy sort a tál aljára.
- Rásimítjuk a krém negyedét.
- Újabb sor kávéba mártott piskóta következik, de most csak minden második sorba rakunk.
- A maradék krém felét rásimítjuk, és kávéba mártott piskótával kirakjuk, most az előbbivel ellenkező sorokba.
- Rásimítjuk a maradék krémet, és a tortát 2-3 órára (vagy egy éjszakára) hűtőszekrénybe helyezzük dermedni.
- Megmosott, félbevágott eperszemekkel tetszés szerint a tetejét kirakjuk.
- Szeletekre vágva tálaljuk.
Nagyon-nagyon ízlett a gyerekeknek! És nekünk is!
6 megjegyzés:
Anya, gyere gyorsan! Nézd meg milyen finomat csinált Edó!
Igy kajabált nagylányom a sütid láttán! Gyönyörű! Mint eddig is minden amit készitettél!
Nagyon ügyes vagy!
Nagyon boldog és sok sok jóban gazdag, áldásos új évet kivánok Neked és családodnak.
Edith
Aranyos lehet a kislanyod:))Koszonom szepen,nektek is kivanok meg boldogabb,meg szebb ujevet!
Edókám nagyon boldog új évet nektek!
A torta gyönyörűűű!
Moha,koszonom,kedves vagy!En is kivanok nektek nagyon boldog ujesztendot!:)
Nagyon Boldog Új Évet kívánok!
Békés, boldog új esztendőt kívánok!
Megjegyzés küldése