Ez egy igazan nagyon finom leves lett, azt hiszem a hazi etelizesito miatt, amit Aliztol kaptam. Meg ferjem is szova tette, hogy mennyire finom. 3 tanyerral evett meg belole egymas utan :)) nagy szo.
Hozzavalok:
- 3 szal porehagyma (nagy darabok)
- 1 jo nagy darab krumpli
- 3 nagy cikk fokhagyma
- 1 ek vaj + 1 ek olivaolaj
- zoldsegalaple v. zoldsegleveskocka
- hazi etelizesito
- so, bors, szerecsendio
- 1 kis doboz joghurt
Elkeszites:
- A porekat es fokhagymat karikakra vagtam, kicsit megpiritottam a vajon es olajon, ontottem ra keves vizet, soztam, borsoztam, paroltam egy keveset.
- Hozzaadtam a kockara vagott krumplit, felontottem vizzel, beledobtam a leveskockakat.
- Amikor megfottek a zoldsegek levettem a tuzrol es botmixerrel puresitettem.
- Visszaraktam a tuzre, hozzaadtam a joghurtot (elotte tettem bele keves feherborsot), simara kavartam, izesitettem szerecsendioval es 1 ek hazi vegetaval, felforraltam es kesz.
Ha nem lenne eleg suru, a joghurtba lehet egy keves lisztet kavarni.
Grissinivel es rozskenyerrek ettuk, ami igazabol nem is kenyer, inkabb preselt tomeny rozs, eleg szelsoseges izzel es allaggal.
6 megjegyzés:
Tényleg szuper lehet! Grissinivel, az olyan, mintha egy nagyobb ropival ennéd!:)))
Jaja:)
...hogy te miket tudsz! ;-)
Biztos finom lett, megennem en is!
Szia Nover:) Finom hat, melyik kremleves nem az?De ez kulonosen finom volt,Elod nem gyozte enni:)
Szia, először is gratulálok a blogodhoz. Láttalak a képen, hogy találkoztál Ottiékkal és csak ma esett le, hogy a fodrászatba összefutottunk, nem tudtam, hogy te is blogolsz
szép napot, üdv. Jutka.
Szia Jutka,koszonom:)Nem emlekszem rad a fodrasznal...En is gratullaok a blogodhoz,szep napot!:)
Megjegyzés küldése