2018. május 1., kedd

Epres crumble


-->


A morzsasüti az egyik kedvenc süteményem. Gyorsan és egyszerűen készül, ezen kívül bármilyen gyümölccsel készítve nagyon finom, és lanyosan valami mennyei.
Ami pedig a legfontosabb, abszolút elkészíthető egészséges, alakbarát változatban is, ezt zárójelben írtam.

Hozzávalók a morzsatésztához: 

  • 15 dkg liszt (pl hajdina, vagy teljes kiőrlésű liszt)
  • 15 dkg vaj (kókuszzsír)
  • 15 dkg zabpehely ledarálva
  • 15 dkg cukor (eritrit)
  • csipetnyi só
  • a gyümölcsös réteghez
  • 60 dkg eper
  • 12 dkg cukor (eritrit)
  • 5 dkg mandula darálva
  • 2 evőkanál citromlé
  • diónyi vaj (kókuszzsír)

Elkészítése:

  • Egy tűzálló tálat diónyi vajjal kikenünk. Megszórjuk a mandula felével.
  • Egy tálban kézzel összemorzsoljuk a lisztet, a vajat, a zabpelyhet, a cukrot, meg a sót. A tésztának nem kell összeállnia, hanem maradjon morzsás.
  • Az epret megtisztítjuk, összekavarjuk cukorral, meg citromlével.
  • Ezután egyenletesen a tálba simítjuk.
  • Megszórjuk a morzsás tésztával, illetve a maradék mandulával.
  • 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük (30-40 perc). Langyosan fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések: