2018. május 29., kedd

Cukkini-mozarella focaccia


-->


Hozzávalók a tésztához: 

  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 5 g szárított élesztő
  • 190 ml víz

A tetejére: 

  • 2 citrom
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 80 ml olívaolaj
  • 20 dkg mozzarella
  • 1,5 cukkini 
  • 2 dkg parmezán sajt 
  • 1 evőkanál bazsalikom levél
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A tésztához valókat 190 ml vízzel tésztává gyúrjuk, dagasztógép segítségével legalább 4-5 percig dagasztjuk. Ezután egy konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. 
  • 1 citrom reszelt héját, 0,5 evőkanál kakukkfüvet, egy csipetnyi sót, meg a reszelt fokhagymát az olajjal összekavarjuk. 
  • A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett felületen 1 cm vastagságú óválisra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és ujjbeggyel néhány helyen benyomkodjuk. 15-20 percig kelni hagyjuk. 
  • A tésztát a fokhagymás olajjal megkenjük, parmezánnal megszórjuk, majd kirakjuk szeletekre vágott cukkinivel, illetve darabokra tépkedett mozarellával. Sózzuk, borsozzuk, és még egy kevés olajjal meglocsoljuk. 
  • 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 
  • piTálaláskor a maradék kakukkfűvel, cikkekre vágott citrommal, illetve bazsalikomlevéllel megszórva kínáljuk.
Megj: A fotón látható focaccia azért ilyen lapos, mert ez egy diétás változat.

Nincsenek megjegyzések: