2018. május 24., csütörtök

Rizs-zöldség egytál


-->


Hozzávalók  4 személyre: 

  • 18 dkg mini mozzarella golyó
  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 5 dkg basmati rizs
  • 1 avokádó
  • 1,5 marék bazsalikomlevél
  • 1,5 marék petrezselyemzöld
  • 2 dkg kapribogyó
  • 0,5 cikk fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A rizset dupla mennyiségű sós vízben kb 15 perc alatt megfőzzük. 
  • Közben elkészítjük a zöld pesztót (szószt): a fűszereket megmossuk, majd összeturmixoljuk a fokhagymával, a kapribogyóval, az olajjal, és 1 evőkanálnyi citromlével. Sózzuk és borsozzuk. 
  • Meghámozzuk az avokádót, szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével. A mozarellát leitatjuk papírtörlővel, majd 2 evőkanál pesztóba forgatjuk. 
  • Csíkokra vágjuk a salátát, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk. 
  • Miután a rizs megfőtt, a maradék pesztóval, avokádóval, valamint mozarellával, és salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: