-->
Hozzávalók 2
személyre a tortillához:
- 15 dkg teljes kiörlésű liszt
- 10 dkg fehér liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- csipet só
A töltelékhez:
- 1 tonhalkonzerv saját levében (15 dkg)
- 8 salátalevél
- 3 főtt tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 lilahagyma
- só
A joghurt szószhoz:
- 5 dkg natúr joghurt
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál mustár
- 0,5 teáskanál méz
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A tortillához valókat összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, és egyenként nagyon vékony kör alakúra nyújtjuk. Száraz sepenyőben megsütjük mindkét oldalát, akkor jó, ha a felületén kis fekete pöttyök kezdenek megjelenni.
- A szószhoz valókat kikavarjuk.
- Összeállítás: a tortilla lapot egy sütőpapírra helyezzük. Megkenjük joghurttal, a közepére helyezzük egymásra a megmosott salátát. Erre rétegezzük a karikára vágott tojást, a szeletekre vágott hagymát, majd a tonhalat.
- Végül kirakjuk petrezselyemzölldel, és a papír segítségével szorosan felcsavarjuk. Középen kettévágjuk tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése