- 20 dkg vékony, baconszalonna,
- 15 dkg sajt (pl gouda),
- 8 szárnyas virsli (magas hústartalmú),
- 8 kisebb kifli tetszés szerint;
- 2,5 dl mustár
- 4 dkg cukor
- 4 dkg barna cukor
- 1,8 dl ecet
- 0,6 dl víz
- 2,5 teáskanálnyi frissen őrölt színes bors
- 2 evőkanálnyi chilipor
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál vaj
Elkészítése:
- Mindenik virslit középen bevágjuk, vigyázva, hogy teljesen ne vágjuk át.
- A sajtot vékony csíkokra vágjuk, majd beletömködjük a virslibe. Szalonnával körbetekerjük, és néhány fogvájóval megtűzzük.
- Grillrácson minden oldalát ropogósra sütjük.
- A szószhoz valókat alaposan kikavarjuk, az édességét illetve savanyúságát ízlésünk szerint beállítjuk cukorral illetve ecettel.
- A kifliket megtöltjük virslivel, majd a szósszal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése