2018. május 22., kedd

Sajtos-baconos hotdog






Hozzávalók 6-8 személyre: 

  • 20 dkg vékony, baconszalonna, 
  • 15 dkg sajt (pl gouda), 
  • 8 szárnyas virsli (magas hústartalmú), 
  • 8 kisebb kifli tetszés szerint; 

A szószhoz: 

  • 2,5 dl mustár
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg barna cukor
  • 1,8 dl ecet
  • 0,6 dl víz
  • 2,5 teáskanálnyi frissen őrölt színes bors
  • 2 evőkanálnyi chilipor
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítése: 

  • Mindenik virslit középen bevágjuk, vigyázva, hogy teljesen ne vágjuk át. 
  • A sajtot vékony csíkokra vágjuk, majd beletömködjük a virslibe. Szalonnával körbetekerjük, és néhány fogvájóval megtűzzük. 
  • Grillrácson minden oldalát ropogósra sütjük. 
  • A szószhoz valókat alaposan kikavarjuk, az édességét illetve savanyúságát ízlésünk szerint beállítjuk cukorral illetve ecettel. 
  • A kifliket megtöltjük virslivel, majd a szósszal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: