2018. május 14., hétfő

Zöldfűszeres joghurtkrém






Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg joghurt
  • 1-1 evőkanál oregánó és petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál tárkony
  • 2 teáskanál extraszűz olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • kevés méz
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A joghurtot egy sűrű szövésű vászonanyagba tesszük, jól összefogjuk, megkötjük, majd egy nagy szűrőbe helyezzük. A szűrőt egy edényre tesszük, és másnapig hagyjuk, hogy a leve kicsöpögjön (nem szükséges hűtőszekrénybe tenni). 
  • Másnap a joghurt krémet a vászonból kivesszük (a visszamaradt savót felhsználhatjuk kenyerek, péksütemények sütéséhez), és tálba helyezzük. 
  • Megmossuk és apróra vágjuk a fűszereket, majd a többi hozzávalóval jól kikavarjuk, az olajat a tetejére csurgatjuk.

Megj: Pirítóssal, friss zöldségekkel nagyszerű előétel, vagy reggeli.
Tipp: A krémet édesen is kikavarhatjuk (édesítő, vanília, citromhéj), így palacsintával, kalácsokkal stb is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: