Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg joghurt
- 1-1 evőkanál oregánó és petrezselyemzöld
- 1 teáskanál tárkony
- 2 teáskanál extraszűz olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- kevés méz
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A joghurtot egy sűrű szövésű vászonanyagba tesszük, jól összefogjuk, megkötjük, majd egy nagy szűrőbe helyezzük. A szűrőt egy edényre tesszük, és másnapig hagyjuk, hogy a leve kicsöpögjön (nem szükséges hűtőszekrénybe tenni).
- Másnap a joghurt krémet a vászonból kivesszük (a visszamaradt savót felhsználhatjuk kenyerek, péksütemények sütéséhez), és tálba helyezzük.
- Megmossuk és apróra vágjuk a fűszereket, majd a többi hozzávalóval jól kikavarjuk, az olajat a tetejére csurgatjuk.
Megj: Pirítóssal, friss zöldségekkel nagyszerű előétel, vagy
reggeli.
Tipp: A krémet édesen is kikavarhatjuk (édesítő, vanília, citromhéj), így palacsintával, kalácsokkal stb is fogyaszthatjuk.
Tipp: A krémet édesen is kikavarhatjuk (édesítő, vanília, citromhéj), így palacsintával, kalácsokkal stb is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése