Hozzávalók 4
személyre:
- 4 szelet csontos karaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- kevés citromlé
- só, őrölt bors
A meggyszószhoz:
- 30 dkg magozott meggy
- kb 3 dkg cukor (eritrit vagy édesítő)
- 0,7 dl főzőtejszín
- 1,5 csapott evőkanál (zab)liszt
- kevés őrölt fahéj és őrölt gyömbér (összesen 0,5 teáskanál)
- néhány csepp citromlé
- só
- 1 narancs
Elkészítése:
- A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk, majd sóval és borssal befűszerezzük. Meglocsoljuk olajjal és citromlével, és legalább 2 órára (vagy egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük pácolódni.
- A szószhoz a meggyet a cukorral, a fűszerekkel, meg a citromlével főnni tesszük. 3-5 percig kavargatva főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a meggyhez kavarjuk, majd összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.
- A húst grillrácson megsütjük, a narancsot pedig meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk.
- A grillezett karajt meggyszósszal, és kevés borssal megszórt naranccsal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése