2018. május 5., szombat

Hamburger tárcsán


-->


Hozzávalók 6 személyre a húspogácsához: 

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1-1 evőkanál ketchup és mustár
  • 1 marék apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
  • a hamburgerszószhoz
  • 2,5 dl majonéz
  • 1 dl ketchup
  • 3 csemegeuborka apróra vágva
  • 0,5 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál méz
  • 0,5 teáskanál ecet
  • só, őrölt bors
  • a tálaláshoz: 
  • 6 hamburgerzsemle
  • 12 szelet baconszalonn
  • 6 lapsajt
  • 1 nagy vöröshagyma
  • zöld saláta
  • paradicsom karikák
  • kevés olaj, esetleg csilipaprika

Elkészítése: 

  • A tárcsát felforrósítjuk. 
  • A húspogácsához valókat alaposan összegyúrjuk, gombócokat formázunk, és a zsemlénél nagyobbra kilapogatjuk két tenyerünk között. 
  • A pogácsákat mindkét felükön megsütjük, és vele együtt a szalonnát is ropogósra sütjük. 
  • A szószhot valókat kikavarjuk, a zöldségeket megmossuk, a hagymát pedig karikára vágjuk. A visszamaradt zsiradékban a tárcsán ropogósra sütjük a hagymát. 
  • A zsemléket félbevágjuk és a tárcsán kissé megpirítjuk. 
  • Következik a hamburger összeállítása: a zsemléket megkenjük szósszal, erre salátát, paradicsomot, majd húst, sajtot, pirított hagymát, és szalonnát helyezünk. Összeborítjuk, és mellé kínáljuk a megmaradt szószt.


Nincsenek megjegyzések: