2018. május 27., vasárnap

Túrós-epres piskótatekercs


-->


Hozzávalók a piskótához: 

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt (hajdinalisztet használtam)
  • 5 dkg cukor (eritrit)
  • 2 evőkanál citromlé
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 


  • 25 dkg krémes tehéntúró (diétás változat)
  • 20 dkg eper
  • 5 dkg cukor (eritrit)
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín (cukor nélkülit használtam eritrittel édesítve)
  • a tetejére: 2 kocka étcsokoládé



Elkészítése:

1.     A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, meg a citromlevet.
2.     Végül beleforgatjuk a sót, meg  a lisztet.
3.     Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokosn, 10-12 perc alatt megsütjük.
4.     Egy tiszta konyharuhát enyhén meglisztezünk, és a piskótát még melegen ráfordítjuk. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk, és hűlni hagyjuk.
5.     Összekavarjuk a túrót cukorra, vanílilával, és citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és 3 evőkanálnyit a túrókrémhez kavarunk.
6.     A piskótát kitekerjük, és megkenjük túrókrémmel.
7.     Az epret megmossuk, megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a krémre szórjuk.
8.     Felcsavarjuk a piskótát, végül a maradék tejszínhabbal minden oldalát bekenjük. Megszórjuk csokoládéreszelékkel, és szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: