-->
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt (hajdinalisztet használtam)
- 5 dkg cukor (eritrit)
- 2 evőkanál citromlé
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 25 dkg krémes tehéntúró (diétás változat)
- 20 dkg eper
- 5 dkg cukor (eritrit)
- 1 teáskanál vanília
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín (cukor nélkülit használtam eritrittel édesítve)
- a tetejére: 2 kocka étcsokoládé
Elkészítése:
1.
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük
a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, meg a citromlevet.
2.
Végül beleforgatjuk a sót, meg a lisztet.
3.
Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe
simítjuk a tésztát, és 180 fokosn, 10-12 perc alatt megsütjük.
4.
Egy tiszta konyharuhát enyhén meglisztezünk, és
a piskótát még melegen ráfordítjuk. A konyharuha segítségével szorosan
felcsavarjuk, és hűlni hagyjuk.
5.
Összekavarjuk a túrót cukorra, vanílilával, és
citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és 3 evőkanálnyit a túrókrémhez
kavarunk.
6.
A piskótát kitekerjük, és megkenjük túrókrémmel.
7.
Az epret megmossuk, megpucoljuk, apróra vágjuk,
majd a krémre szórjuk.
8.
Felcsavarjuk a piskótát, végül a maradék
tejszínhabbal minden oldalát bekenjük. Megszórjuk csokoládéreszelékkel, és
szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése