2018. május 18., péntek

Fehér csokoládés vaníliakrém bogyósokkal






Hozzávalók 4 személyre: 

  • 5 dl tej (lehet növényi tejjel is készíteni)
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (gluténmetes)
  • 8 dkg cukor (eritrit)
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 3 evőkanál porcukor (por eritrit)
  • 30 dkg vegyes bogyós gyümölcs: málna, szeder, ribizli, áfonya stb
  • citromfű vagy menta a díszítéshez

Elkészítése: 

  • Egy tálkában 3 evőkanálnyi tejjel a pudingport simára kavarjuk. A többi tejet felforraljuk, majd belecsurgatjuk a pudingot, és lassú tüzön, állandóan kavargatva, sűrűre főzzük. 
  • A csokoládét apróra tördeljük, és még melegen a pudinghoz kavarjuk. 
  • 4 desszertes pohárba, vagy tálba adagoljuk, és fóliával letakarva langyosra hűtjük. Tetszés szerint gyümölcsöket porcukorral összekavarunk, majd a krém tetejére rakosgatjuk. 
  • Citromfűvel, vagy mentával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: