2018. április 27., péntek

Ricottás gnocchi eperrel




Hozzávalók 4 személyre: 


  • 50 dkg eper
  • 20 dkg ricotta
  • 6 dkg csokoládés keksz (hézilag készítettem, cukor- és liszt nélküli kekszet)
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor (eritritet használtam)
  • 10 dkg liszt (Kókuszliszt alapú lisztet használtam, de zabliszttel is készülhet)
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma 


Elkészítése:


A ricottát kikavarjuk tojással, 4 dkg cukorral, vaníliával, liszttel, és csipetnyi sóval. Ha túl lágy a massza, adhatunk még hozzá lisztet, hogy formázható legyen.
 A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk. Falatnyi darabokra vágjuk, és mindeniket villával mintázznk.
Egy fazékban kevés sóval vizet forralunk. Egyszerre annyi gnocchit, amennyi kényelmesen elfér, kifőzünk.
Leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk.
Az epret megmossuk, és feldaraboljuk.
A maradék cukorral összeturmixoljuk, majd a gnocchi tálaláskor meglocsoljuk vele. Néhány kekszet a tetejére morzsolunk.


Nincsenek megjegyzések: