2018. április 6., péntek

Epres kókuszgolyó torta






Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál joghurt
  • 9 evőkanál tej
  • 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A kókuszgolyókhoz: 

  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 dkg cukor
  • 6 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma

A krémhez: 

  • 5 dl tej
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • a tetejére: 25 dkg eper


Elkészítése:

1.     A kókuszgolyóhoz valókat összegyúrjuk, és 12 egyforma golyót formázunk a masszából.
2.     A puha vajat kézi mixerrel kikavarjuk cukorral, majd egyenként a tojásokkal.
3.     Belekavarjuk a joghurtot, 6 evőkanál tejet, végül pedig a lisztet és a szódabikarbónát.
4.     A massza háromnegyedét egy 20 cm-es kerek tortafomrába simítjuk, a maradék tésztába kavarjuk a tejet, meg a kakaóport.
5.     Rásimítjuk a kakaós részt, a golyókat pedig belenyomkodjuk.
6.     170 fokos sütőben, kb 45 percig sütjük (végezzünk tűpróbát!).
7.     Közben a krémhez egy fazékban simára keverjük a tojássárgáját, meg a lisztet egy kevés tejjel. Ezután a többi tejjel felöntjük, vaníliával ízesítjük, majd lassú tüzön, kavargatva sűrűre főzzük. Miután a torta megsült, és langyosra hűlt, ráöntjük a krémet.
8.     Dermedés után a tetejét kirakjuk megmosott, és szeletekre vágott eperrel.

Nincsenek megjegyzések: