Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 6 evőkanál joghurt
- 9 evőkanál tej
- 2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A kókuszgolyókhoz:
- 25 dkg tehéntúró
- 3 dkg cukor
- 6 evőkanál kókuszreszelék
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
A krémhez:
- 5 dl tej
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- a tetejére: 25 dkg eper
Elkészítése:
1.
A kókuszgolyóhoz valókat összegyúrjuk, és 12
egyforma golyót formázunk a masszából.
2.
A puha vajat kézi mixerrel kikavarjuk cukorral,
majd egyenként a tojásokkal.
3.
Belekavarjuk a joghurtot, 6 evőkanál tejet,
végül pedig a lisztet és a szódabikarbónát.
4.
A massza háromnegyedét egy 20 cm-es kerek
tortafomrába simítjuk, a maradék tésztába kavarjuk a tejet, meg a kakaóport.
5.
Rásimítjuk a kakaós részt, a golyókat pedig
belenyomkodjuk.
6.
170 fokos sütőben, kb 45 percig sütjük
(végezzünk tűpróbát!).
7.
Közben a krémhez egy fazékban simára keverjük a
tojássárgáját, meg a lisztet egy kevés tejjel. Ezután a többi tejjel felöntjük,
vaníliával ízesítjük, majd lassú tüzön, kavargatva sűrűre főzzük. Miután a
torta megsült, és langyosra hűlt, ráöntjük a krémet.
8.
Dermedés után a tetejét kirakjuk megmosott, és
szeletekre vágott eperrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése