-->
Gyakran ilyemsit reggelizek, vagy tízóraira eszem, persze diétásított változatban, amit zárójelben jeleztem. Mivel hízékony vagyok, sok rostot fogyasztok, ezért is adok a zabliszt mellé pl bambuszrostot. Ezzel lassítva van a szénhidrát felszívódása, ami a legnagyobb felelős a hízásért.
Ez egy alap puding recept az epret leszámítva, természetesen más gyümölccsel is készülhet. bambuszrorst helyett mondjuk útifűmaghéjat is lehetne hozzáadni szénhidrátcsökkentőnek.
Desszertként is jó választás.
Ez egy alap puding recept az epret leszámítva, természetesen más gyümölccsel is készülhet. bambuszrorst helyett mondjuk útifűmaghéjat is lehetne hozzáadni szénhidrátcsökkentőnek.
Desszertként is jó választás.
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg eper
- 4 dl tej (mandulatej, vagy kókusztej)
- 5 dkg cukor (eritrotet használtam, kb 7 dekát)
- 5 evőkanál zabliszt (hozzádtam 2 evőkanál bambuszrost lisztet)
- 1 teáskanál vanília aroma
- néhány csepp citromlé
- a díszítéshez: néhány szem eper
Elkészítése:
- Az epret összeturmixoljuk a cukorral.
- Ezután csomómentesre kavarjuk cukorral, vaníliával, és a liszttel. A tejet beleöntjük, majd lassú tüzön felforraljuk, és kavargatva addig főzzük, amíg pudingszerű krémmé sűrűsödik.
- Végül néhány csepp citromlével beállítjuk az ízét, illetve ha szükséges, még édesítjük.
- Langyosan kínáljuk néhány eperrel díszítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése