2018. április 23., hétfő

Epres zabpuding


-->

Gyakran ilyemsit reggelizek, vagy tízóraira eszem, persze diétásított változatban, amit zárójelben jeleztem. Mivel hízékony vagyok, sok rostot fogyasztok, ezért is adok a zabliszt mellé pl bambuszrostot. Ezzel lassítva van a szénhidrát felszívódása, ami a legnagyobb felelős a hízásért.
Ez egy alap puding recept az epret leszámítva, természetesen más gyümölccsel is készülhet. bambuszrorst helyett mondjuk útifűmaghéjat is lehetne hozzáadni szénhidrátcsökkentőnek.
Desszertként is jó választás.

Hozzávalók 4 személyre:


  • 20 dkg eper
  • 4 dl tej (mandulatej, vagy kókusztej)
  • 5 dkg cukor (eritrotet használtam, kb 7 dekát)
  • 5 evőkanál zabliszt (hozzádtam 2 evőkanál bambuszrost lisztet)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • néhány csepp citromlé
  • a díszítéshez: néhány szem eper
Elkészítése: 


  • Az epret összeturmixoljuk a cukorral. 
  • Ezután csomómentesre kavarjuk cukorral, vaníliával, és a liszttel. A tejet beleöntjük, majd lassú tüzön felforraljuk, és kavargatva addig főzzük, amíg pudingszerű krémmé sűrűsödik. 
  • Végül néhány csepp citromlével beállítjuk az ízét, illetve ha szükséges, még édesítjük. 
  • Langyosan kínáljuk néhány eperrel díszítve.

Nincsenek megjegyzések: